В Україну прийшла астрономічна осінь - день почне зменшуватись
В Україну прийшла астрономічна осінь - день почне зменшуватись

В Україну прийшла астрономічна осінь - день почне зменшуватись

В Україну прийшла астрономічна осінь - день почне зменшуватись

В осінь треба входити з новими ідеями та робочим настроєм

Учорашній день, 22 вересня, завершив астрономічне літо у Північній півкулі. І сьогодні вже розпочалася астрономічна осінь. Вважається, що вчорашній день і ніч - рівні за часом. А з дня, що настав (ну, можливо, протримавшись за часом кілька днів) день почне істотно зменшуватися.

Наші пращури вважали, що саме в день осіннього рівнодення (а вони його вміли визначати) починається друга половина бабиного літа і дуже стежили за погодою. Вважалося, якщо погода суха і тепла, то й наступна осінь буде такою самою, а зима настане пізніше. За повідомленнями українських метеорологів бабине літо поки що нас не залишить, а температура повітря буде комфортною та приємною.

Часи змінилися, клімат теж змінюється, пори року зсуваються, але настання астрономічної осені ніхто не скасовував. Як і настання астрономічної весни в Південній півкулі, яка почалася там того ж дня, що й у нас осінь.

Оскільки осінь вже настала, можна розпочинати нові справи – прямо з ранку. І вони принесуть успіх.

До речі, в Японії День осіння рівнодення вважається офіційним святом і відзначається з 1878 року. Японці виконують цього дня обряди буддійського свята Хіган та згадують померлих предків. Цього дня заборонено готувати страви з м'яса вбитих тварин, тому їдять виключно рослинну їжу. І в новий день японці приходять чистими душею та оновленими.

А в Мексиці у стародавньому місті Чичен-Іце піраміда Кукулькан (на мові майя «пернатий змій») цього дня відкидає химерну тінь, схожу на змію, яка сповзає сходами зверху донизу. І тисячі людей приїжджають, щоб упродовж кількох годин спостерігати цю дивовижну ілюзію. Можна загадувати бажання, але для цього треба знаходитись на вершині піраміди.

Джерело матеріала
loader
loader