У Мюнхені стартував 189-й Октоберфест
У Мюнхені стартував 189-й Октоберфест

У Мюнхені стартував 189-й Октоберфест

У Мюнхені стартував 189-й Октоберфест

Цьогорічний фестиваль супроводжується істотним посиленням заходів безпеки.

У столиці Баварії Мюнхені розпочався фестиваль Октоберфест. Мер міста Дітер Райтер взяв участь в урочистій церемонії відкриття першої діжки пива, а надпив з першого кухля  прем’єр-міністр Баварії Маркус Зедер. Про це повідомляє DW.

"Зедер узагалі цього разу відійшов від свого дотеперішнього іміджу: на додачу до відпущеної ним нещодавно бороди, він уперше з'явився на Октоберфесті в традиційних баварських шкіряних шортах (Lederhosen)", – йдеться у матеріалі.

Коментуючи питання, чому він саме тепер вирішив згадати про традиційне баварське чоловіче вбрання, політик наголосив: "Я завжди бажав їх мати, просто ніколи не випадало нагоди".

Фестиваль цього року супроводжується масштабним посиленням безпекових заходів.

Вперше за всю історію Октоберфесту, кажуть журналісти, для перевірки на вході застосовують металодетектори.

"Згідно з нинішніми правилами безпеки, на територію заборонено проносити ножі, скляні пляшки та великі сумки. За дотриманням правопорядку на заході стежать близько 600 поліцейських, а допомагатимуть їм у цьому 1500 представників міста та інші працівники підприємств громадського харчування", – розповіли у DW.

На час проведення фестивалю поліція у регіоні також запровадила заборону на носіння зброї на кількох залізничних станціях міста.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляла, що алкоголь вбиває майже три мільйони людей щорічно. У відомстві також додали, що хоча рівень смертності в останні роки трохи знизився, він залишається "неприйнятно високим".

Джерело матеріала
loader
loader