Україні загрожує дефіцит кадрів: як збираються вирішувати проблеми ринку праці
Україні загрожує дефіцит кадрів: як збираються вирішувати проблеми ринку праці

Україні загрожує дефіцит кадрів: як збираються вирішувати проблеми ринку праці

Українцям розповіли, як влада планує вирішувати проблеми дефіциту робочої сили на ринку праці.

Як передає "Хвиля", про це повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Згідно з прогнозами Міжнародної організації праці, у найближчі десять років бізнес зіткнеться із серйозною проблемою – нестачею кадрів. Очікується, що нестача працівників може досягти значної цифри 8,6 мільйона осіб. Це створить значні труднощі для компаній у різних галузях, яким доведеться шукати нові способи залучення та утримання персоналу, а також підвищення ефективності праці існуючих працівників.

За словами заступника голови Комітету з питань економічного розвитку Олексія Мовчана, над вирішенням проблеми працюють представники влади та бізнесу.

Ринок праці
Ринок праці

Він зазначив, що в Україні виникла проблема, коли внутрішньо переміщені особи не можуть знайти роботу за своєю професією у нових регіонах, хоча в сусідніх областях спостерігається нестача кадрів.

"Створення "карти попиту", яка покаже ринок праці в масштабах країни з урахуванням регіональних особливостей, може частково вирішити ситуацію", – розповів він.

Заступник голови Комітету також звернув увагу на ще одну проблему на ринку праці – дискримінацію за віком. За його словами, багато роботодавців відмовляються розглядати кандидатів віком від 40 років, незважаючи на їхній досвід та бажання працювати.

Мовчан також торкнувся теми трудової міграції. Він наголосив, що залучення іноземних працівників – складний процес, що вимагає створення системи їх інтеграції. Це включає забезпечення житлом і, при необхідності, організацію мовних курсів. Крім того, він зазначив, що приплив трудових мігрантів може надати додаткове навантаження на внутрішні ринки країни.

За його словами, запровадження економічного бронювання має допомогти зупинити зростання дефіциту робочої сили. Уряд зараз розглядає кілька можливих варіантів цього механізму. До того ж, Україна продовжує роботу над поверненням українських біженців з-за кордону.

Мовчан також наголосив, що для об'єднання зусиль у стабілізації ситуації та реалізації проектів економічного відновлення України необхідно продовжувати обговорювати проблеми із представниками уряду та державних структур.

Нагадаємо, українцям показали, як змінилася ситуація на ринку праці у серпні.

Джерело матеріала
loader
loader