Росія вдарила по Запоріжжю, серед постраждалих дитина
Росія вдарила по Запоріжжю, серед постраждалих дитина

Росія вдарила по Запоріжжю, серед постраждалих дитина

Пізно ввечері у неділю, 22 вересня, російські війська атакували Запоріжжя. Попередньо, удар був здійснений КАБом, що влучила у багатоповерхівки. Станом на 6 ранку понеділка, 23 вересня, відомо про 9 постраждалих, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій в Україні (ДСНС).

Рятувальники провели евакуацію жителів пошкоджених багатоквартирних будинків. Одна жінка була деблокована із власної квартири.

За даними ДСНС, внаслідок ворожої атаки пошкоджені скління та фасади багатоквартирних будинків і будівель. Зафіксовано загоряння авто та балкону однієї із квартир на загальній площі 10 "квадратів".

- Проводились аварійні роботи з розбирання зруйнованих конструкцій входу до квартир, - йдеться в публікації надзвичайників.

Удар РФ по Запоріжжю 22 вересня. Фото: t.me/dsns_telegram

У поліції повідомили про перекриття доріг станом на 6 ранку: 

  •  тимчасово обмежено рух на бульварі Марії Примаченко  ( раніше Маяковського) від проспекту Соборного до вулиці Незалежної України;
  •  тимчасово обмежено рух на вулиці Алюмінієвій від вулиці Незалежної України до вулиці Верхньої, обʼїзд здійснюється по проспекту Соборному через вулицю Металургів. Рух великовагових транспортних засобів здійснюється Верхньою через вулицю Героїв Крут (колишня вулиця 12 квітня).

У ДСНС додали, що на ліквідацію наслідків ворожої атаки на Запоріжжя залучалося 47 рятувальників та 10 одиниць техніки.

- На місцях працювали поліцейські, вибухотехніки, волонтери Загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України та інші профільні служби міста, - розповіли надзвичайники.

Удар по Запоріжжю 22 вересня. Фото: t.me/dsns_telegram

  • 19 вересня Росія 161 раз обстріляла 12 населених пунктів Запорізької області. Через ворожі дії загинула 74-річна жінка, ще дві 67-річні жительки Запорізького району були поранені. 

  • 18 вересня росіяни масовано атакували Запорізьку область. Відомо про двох загиблих та пʼятьох поранених.  

     

Джерело матеріала