Курс долара рвонув угору: експерти розповіли, що відбувається з американською валютою
Курс долара рвонув угору: експерти розповіли, що відбувається з американською валютою

Курс долара рвонув угору: експерти розповіли, що відбувається з американською валютою

Це стало важливим сигналом для інвесторів, адже після аналогічних кроків Європейського центрального банку, що відбулися 12 вересня, глобальні фінансові ринки отримали новий імпульс для змін.

Експерти в сфері економіки зазначають, що зниження ставки ФРС стало можливим завдяки уповільненню інфляції до 2,5%, що переконало регуляторів в необхідності пом'якшення монетарної політики. Високі темпи зростання економіки США — 3% у другому кварталі — та позитивні дані з ринку праці підтримують оптимістичні прогнози щодо подальшого зростання.

Експерти прогнозують, що зміни у монетарній політиці США можуть вплинути і на український валютний ринок. Серед основних факторів, що визначатимуть курс долара в Україні, є розмір зовнішніх резервів, які наразі становлять понад $42,3 млрд, а також координація дій Національного банку та уряду. До кінця 2024 року курс безготівкового долара може досягти 41,70−42,10 гривень, в той час як на готівковому ринку — 42−43 гривні.

Ситуація з євро в Україні виявиться складнішою, адже вплине одночасно на зростання курсу долара та ослаблення євро на міжнародних ринках. За прогнозами, курс євро може коливатися від 44,20 до 45,89 гривень до кінця року.

В умовах глобальної невизначеності, українцям рекомендується диверсифікувати свої заощадження: 45−50% у гривні та 50−55% у валюті. Це допоможе зменшити ризики у нестабільній економічній ситуації.

Джерело: minfin.

Останні новини України:

Також Politeka писала, що буде з гривнею у 2025 році, якщо триватимуть активні бої.

Теги за темою
Економіка долар
Джерело матеріала
loader
loader