Нардеп повідомив, коли буде написано законопроєкт про демобілізацію
Нардеп повідомив, коли буде написано законопроєкт про демобілізацію

Нардеп повідомив, коли буде написано законопроєкт про демобілізацію

Законопроєкт про демобілізацію буде написаний до середини осені 2024-го. Про це сказав в інтерв'ю NV Роман Костенко, секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки. За його словами, обговорення з Кабміном та представниками Генштабу щодо цього питання вже відбулися.

«Терміни – якраз середина осені», – уточнив він.

Водночас поки у ВР не кажуть, чи міститиме законопроєкт конкретні строки демобілізації, чи лише встановлюватиме механізми, прив'язані до указу президента або інших факторів.

Секретар Комітету з нацбезпеки зауважив, що під час обговорення законопроєкту були і представники Генштабу. Під час розмови піднімали тему темпів мобілізації, а саме, чи дозволять вони уряду написати цей законопроєкт. Однак Костенко впевнений, що законопроєкт буде написаний.

«Чи там будуть конкретні терміни, чи будуть просто встановлені механізми демобілізації? Ми цього поки не знаємо. Я більше думаю про те, щоб нікого зайвий раз не налаштовувати, що там будуть написані 36, 37 або 38 місяців. Я думаю, там будуть написані умови демобілізації, прив’язані до указу президента або ще до чогось», – сказав Костенко.

Водночас він поки сумнівається, що у законопроєкті будуть прописані конкретні строки. За його словами, з огляду на темпи мобілізації, на те, що одні – захищають, а інші намагаються ухилитися від мобілізації, навряд чи зараз є можливість встановити якісь конкретні терміни.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі відбувається ротація в деяких бригадах ЗСУ. 

Джерело матеріала
loader