"Здатні долетіти до Москви": Шольц зробив заяву про ракети Taurus для України
"Здатні долетіти до Москви": Шольц зробив заяву про ракети Taurus для України

"Здатні долетіти до Москви": Шольц зробив заяву про ракети Taurus для України

Шольц заявив про "тиск" на нього через питання постачання Україні далекобійних Taurus.

Німеччина не планує постачати Україні ракети Taurus, які здатні долетіти до Москви. Позиція Берліна з цього питання не зазнала змін. Про це заявив канцлер Олаф Шольц.

Як повідомляє DPA, він поскаржився на "тиск" через питання щодо передачі ракет. Однак канцлер так і не передумав.

"Не дивлячись на те, що багато хто чинив тиск на мене, я не буду надавати крилаті ракети, здатні долетіти до Москви. Я запевняю на цьому місці, що залишуся при цій позиції", - наголосив Олаф Шольц.

'Здатні долетіти до Москви': Шольц зробив заяву про ракети Taurus для України
Коротко про ракети Taurus / Інфографіка: Главред

Ракети Taurus - що про них відомо

Taurus Kepd 350/150 - німецько-шведська авіаційна крилата ракета класу "повітря-поверхня" великої дальності. Вона призначена для високоточних ударів та ураження високозахищених і заглиблених цілей без заходу літака-носія в зону ППО противника. Taurus позиціонується виробником як сімейство модульних ракет які можуть бути оснащені різними типами БЧ і стартувати з різних типів платформ: наземних, морських і авіаційних (без заходу носія в зону ураження ППО противника). Ракета має вагу 1400 кг і довжину 5 метрів. Офіційна дальність польоту – 500 км.

Базова модель ракети Taurus оснащена тандемною бетонобійною бойовою частиною типу MEPHISTO (Multi-Effect Penetrator, High Sophisticated and Target Optimised). Лідируючий заряд бойової частини – кумулятивний, основний заряд – фугасний, він розташований у високоміцному корпусі, форма якого оптимізована для пробивання бетону та важких порід ґрунту. Вага фугасного заряду разом із корпусом становить 400 кг, тоді як загальна вага бойової частини – 480 кг.

Висота польоту ракети становить 30-70 метрів, максимальна швидкість - 0,60-0,95 Маха. Наведення ракети на ціль відбувається за кількома системами: IBN (навігація на основі зображень), INS (інерційна навігаційна система), TRN (навігація з прив'язкою до місцевості) та MIL-GPS (система глобального позиціонування).

Удари по військових базах у глибині Росії - головні новини за темою:

18 вересня безпілотники завдали ударів по військовій базі РФ у місті Торопець Тверської області. Передбачається, що там зберігалися різні ракети, які в підсумку вибухнули. Вибухи були такої сили, що стався землетрус.

У ніч на 21 вересня було атаковано два військові арсенали Росії - у Краснодарському краї та Тверській області. Прогриміли сильні вибухи. Там зберігалися північнокорейські ракети KN23 і боєприпаси до РСЗВ Смерч.

Україна атакувала два військові арсенали військ РФ: зокрема, було завдано ударів по "Тихорецьку" в Краснодарському краї та 23-му арсеналу Головного артилерійського управління російського Міноборони поблизу населеного пункту Октябрський Тверської області. Також атаковано радіолокаційну станцію росіян Підліт.

Інші новини:

Джерело матеріала
loader
loader