Якість повітря у Києві та його околицях нормалізувалася, - Мінекології
Якість повітря у Києві та його околицях нормалізувалася, - Мінекології

Якість повітря у Києві та його околицях нормалізувалася, - Мінекології

Задимлення у Києві та області, спричинене пожежами в екосистемі, є типовим для поточного сезону. Показники забруднення повітря повернулися до допустимих норм. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів.

- Спостерігається середній рівень забруднення повітря. Аналіз показав, що подібні ситуації відбуваються майже щороку навесні та восени, коли через посуху та необережне поводження з вогнем збільшується кількість пожеж. Це призводить до задимлення, якому додатково сприяють сезонні коливання температур та слабкий вітер, – повідомили у відомстві.

У Мінекології запевнили, що якість повітря в Києві та його околицях станом на ранок 21 вересня нормалізувалась. Фахівці стверджують, що попередні рекомендації щодо обмеження часу перебування на вулиці не є обов'язковими. Водночас мешканцям столиці та області порадили стежити за своїм самопочуттям.

  • 16 вересня рівень забрудненості атмосферного повітря у Києві перевищив допустимі норми. Причиною стали метеорологічні умови, особливо дуже низька швидкість вітру, що сприяє накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі.
  • 20 вересня Київ посів перше місце серед міст за рівнем забруднення повітря, очоливши антирейтинг сервісу IQair.
  • 20 вересня кореспондент Коротко розповідала, як врятуватися від смогу вдома.
Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader
loader