У ЗСУ з'являться нові всюдиходи-амфібії українського виробництва
У ЗСУ з'являться нові всюдиходи-амфібії українського виробництва

У ЗСУ з'являться нові всюдиходи-амфібії українського виробництва

Український всюдихід "ТАХА" може пересуватися по льоду, рухатися по воді та долати перешкоди висотою до метра. Транспортний засіб оснащений економічним дизелем.

Збройні сили України використовуютимуть нові вітчизняні всюдиходи "ТАХА". Міністерство оборони допустило цю модель до використання в ЗСУ – про це повідомляється на його сайті.

"ТАХА" — український всюдихід-амфібія на колесах низького тиску. Його уже використовують у ЗСУ для евакуації, постачання боєприпасів та продуктів харчування в складних умовах.

Всюдихід може перевозити до 10 осіб або до тонни вантажу

Всюдихід "ТАХА" в базовій версії може перевозити до 10 осіб або до тонни вантажу, також є можливість розмістити в салоні поранених на ношах. Загальний внутрішній об’єм становить 7,8 куб. м.

Транспортний засіб оснащений південнокорейським турбодизелем Doosan. Він здатен розвивати 40 км/год по суші та 6 км/год – по воді. Витрата пального становить 5-8 л/100 км. Установивши додаткові баки (загальний їх об’єм – 327 л) можна збільшити автономність всюдиходу до 65 годин.

Важливо В Україні виявили раритетний позашляховик-амфібію ЛуАЗ 1975 року (фото)

Український всюдихід "ТАХА" може буксирувати 2,4-тонний причіп, долати 35-градусні підйоми та перешкоди висотою до 1 метра. Його колеса пристосовані до руху по сипучих ґрунтах або льоду, а кліренс сягає 600 мм.

Раніше Фокус розповідав про новий швидкісний всюдихід від Bombardier.

Також ми писали про майбутній недорогий позашляховик Toyota за $33 000.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader