Незмінний суддя шоу "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво поділився перевіреним рецептом запеченої курки, яка завжди виходить смачною, ароматною та соковитою.
Для цього важливо правильно замаринувати мʼясо, а потім запекти курку спершу в рукаві, а потім розкриту.
Для маринаду на цілу тушку курки "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво бере такі інгредієнти:
- 4 чашки води
- ⅓ чашки соєвого соусу
- 6 ч.л. солі
- 3 ч.л. цукру
- 2 зірочки анісу
- 3 зірочки гвоздики
- 3 лаврових листа
- 1 чашка спрайту або ананасового соку
Змішуємо всі інгредієнти маринаду, занурюємо в нього тушку курки та лишаємо маринуватися мінімум на дві години.
Далі просушуємо курку паперовими рушниками та натираємо сумішшю олії та спеції. Для цього "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво бере:
- ¼ чашки олії
- 0,5 ч.л. паприки
- 0,5 ч.л. сушеної цибулі
- 0,5 ч.л. сушеного часнику
- 0,5 ч.л. спецій до курки
Курку в спеціях "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво перекладає в рукав для запікання та відправляє в розігріту до 160 градусів духовку приблизно на 50 хвилин до золотистості.
Після цього по шву розкриваємо рукав і змащуємо курку глазурʼю (просто змішуємо 2 ч.л. меду + 1 ч.л. соєвого соусу + 1 ч.л. спецій до курки). "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво збільшує температуру до 220 градусів і допікає курку ще 10 хвилин.
Останні новини України:
Тісто для вареників вийде ідеальним: Хіменес-Браво дав рецепт, який ви полюбите.
Оригінальніше за омлет: рецепт смачного сніданку за 10 хвилин.
Омлет з цікавим інгредієнтом за 5 хвилин: Хіменес-Браво поділився улюбленим рецептом.