Завжди смачна та соковита: рецепт запеченої курки від судді "Мастер Шеф" Хіменеса-Браво
Завжди смачна та соковита: рецепт запеченої курки від судді "Мастер Шеф" Хіменеса-Браво

Завжди смачна та соковита: рецепт запеченої курки від судді "Мастер Шеф" Хіменеса-Браво

Незмінний суддя шоу "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво поділився перевіреним рецептом запеченої курки, яка завжди виходить смачною, ароматною та соковитою.

Для цього важливо правильно замаринувати мʼясо, а потім запекти курку спершу в рукаві, а потім розкриту.

Для маринаду на цілу тушку курки "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво бере такі інгредієнти:

  • 4 чашки води
  • ⅓ чашки соєвого соусу
  • 6 ч.л. солі
  • 3 ч.л. цукру
  • 2 зірочки анісу
  • 3 зірочки гвоздики
  • 3 лаврових листа
  • 1 чашка спрайту або ананасового соку

Змішуємо всі інгредієнти маринаду, занурюємо в нього тушку курки та лишаємо маринуватися мінімум на дві години.

Далі просушуємо курку паперовими рушниками та натираємо сумішшю олії та спеції. Для цього "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво бере:

  • ¼ чашки олії
  • 0,5 ч.л. паприки
  • 0,5 ч.л. сушеної цибулі
  • 0,5 ч.л. сушеного часнику
  • 0,5 ч.л. спецій до курки

Курку в спеціях "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво перекладає в рукав для запікання та відправляє в розігріту до 160 градусів духовку приблизно на 50 хвилин до золотистості.

Після цього по шву розкриваємо рукав і змащуємо курку глазурʼю (просто змішуємо 2 ч.л. меду + 1 ч.л. соєвого соусу + 1 ч.л. спецій до курки). "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво збільшує температуру до 220 градусів і допікає курку ще 10 хвилин.

Останні новини України:

Тісто для вареників вийде ідеальним: Хіменес-Браво дав рецепт, який ви полюбите.

Оригінальніше за омлет: рецепт смачного сніданку за 10 хвилин.

Омлет з цікавим інгредієнтом за 5 хвилин: Хіменес-Браво поділився улюбленим рецептом.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader