Українка Магучіх увійшла до топ-10 найкращих легкоатлеток Європи-2024
Українка Магучіх увійшла до топ-10 найкращих легкоатлеток Європи-2024

Українка Магучіх увійшла до топ-10 найкращих легкоатлеток Європи-2024

Українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх увійшла до десятки номінантів на трофей "Спортсмен року в Європі" від European Athletics. Про це повідомляє пресслужба Міністерства молоді та спорту.

- У 2024 році Ярослава Магучіх встановила світовий рекорд у стрибках у висоту (2,10 м), стала олімпійською чемпіонкою, чемпіонкою Європи та переможницею "Діамантової ліги", - йдеться у заяві Міністерства.

Нагородження переможців у чотирьох категоріях - "Спортсмен року в Європі" серед чоловіків та жінок, а також "Вихідна зірка" серед чоловіків та жінок - відбудеться у Північній Македонії. Церемонія Golden Tracks пройде у місті Скоп'є 26 жовтня.

Легкоатлетці з Дніпра, що спеціалізується на стрибках у висоту, Ярославі Магучіх - 23 роки. Спортсменка є чинною володаркою світового рекорду у стрибках у висоту (210 см). На рахунку українки низка вищих звань та нагород, серед яких – олімпійська чемпіонка, чемпіонка світу, дворазова чемпіонка Європи, чемпіонка світу у приміщенні, заслужений майстер спорту України та інші. Магучіх стала єдиною в історії української легкої атлетики спортсменкою, яка тричі здобула перемогу у загальному заліку "Діамантової ліги".

  • 4 серпня Ярослава Магучіх виборола золото Олімпіади в Парижі у стрибках у висоту. Бронзу раніше виборола Ірина Геращенко. Магучіх взяла двометрову планку та вперше в кар'єрі стала олімпійською чемпіонкою.
  • 23 серпня українська легкоатлетка Ярослава Магучіх стала переможницею на етапі Діамантової ліги, що відбувся у швейцарській Лозанні. Ще одна наша землячка – Ірина Геращенко, посіла 5 місце.
Теги за темою
Спорт
Джерело матеріала
loader
loader