Київ посів перше місце у світі із забруднення повітря
Київ посів перше місце у світі із забруднення повітря

Київ посів перше місце у світі із забруднення повітря

Екологічна ситуація в столиці України загострилася 20 вересня через значне погіршення якості повітря. Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА інформує, що основним чинником цього явища стали пожежі в екосистемах Київської області, зокрема у Вишгородському районі.

Київ посів перше місце у світі із забруднення повітря - Фото 1
Забруднення повітря у Києві

Столичні екологи зафіксували аномальне зростання концентрації зважених часток у повітрі. За стобальною шкалою оцінки забрудненості атмосфери деякі райони Києва досягли критичного показника – 100 балів. Найсприятливіша ситуація спостерігається на лівобережжі міста, де рівень забруднення становить 74 бали, що відповідає середньому значенню за шкалою.

Згідно з даними міжнародного рейтингу IQair, який оцінює забрудненість повітря у великих містах світу, Київ посів перше місце, випередивши єгипетський Каїр та індонезійську Джакарту.

Київ посів перше місце у світі із забруднення повітря - Фото 2
Дані на 9 ранку за київським часом

З огляду на несприятливу екологічну обстановку, міська адміністрація закликає киян вжити запобіжних заходів: тримати вікна зачиненими, мінімізувати час перебування на відкритому повітрі, збільшити споживання води та використовувати очисники повітря у приміщеннях.

Джерело матеріала
loader