США планують посилити санкції проти російської нафти
США планують посилити санкції проти російської нафти

США планують посилити санкції проти російської нафти

США планують посилити санкції проти російської нафти

Це стосується вивозу сировини.

США планують посилити обмеження на торгівлю російською нафтою, зокрема щодо тіньового флоту, який Росія використовує для експорту сировини. Заступник помічника президента США з національної безпеки Даліп Сінгх заявив, що найближчим часом США запровадять жорсткіший режим контролю за такими перевезеннями та обсягами нафти, яку Росія постачає на ринок, повідомляє Top Buzz Times.

Ці заходи є частиною ширшої санкційної політики, спрямованої на зменшення можливостей Росії отримувати вигоду від експорту нафти. Одним з ключових інструментів у цій політиці є обмеження ціни на російську нафту, яке було встановлено країнами G7 та Європейським Союзом на рівні 60 доларів за барель.

Разом з тим, Росія продовжує знаходити шляхи обходу цих санкцій. Вона використовує власні страхові компанії та тіньовий флот для продажу нафти за цінами, що перевищують встановлені обмеження.

Окрім нафтового експорту, США також планують посилити санкції проти третіх країн. Зокрема, тих, які постачають комплектуючі для російської військової техніки або здійснюють транзитні постачання товарів для Росії.

Нагадаємо, Росія внаслідок агресії проти України, санкцій Євросоюзу та декарбонізаційної політики Європи переважно втратила нафтовий і газовий ринки ЄС. Азійські ринки не здатні замінити ринок ЄС. Бюджет війни потребує дедалі більших надходжень. Його наповнення залежить від експорту нафти, нафтопродуктів і природного газу.

Джерело матеріала
loader