За бажання такий чізкейк можна приготувати з кремом, що зробить його смак ще яскравішим.
Чізкейк із гарбуза — сезонна випічка з неймовірним смаком. Оскільки гарбуза зараз у надлишку, рекомендуємо спробувати приготувати десерт за рецептом відомої української кулінарної блогерки Валерії Велігури. Він не тільки дуже смачний, а ще й дуже яскравий.
Гарбузовий чізкейк
Інгредієнти:
Для основи:
- пісочне печиво — 300 г;
- вершкове масло — 115 г.
Для начинки:
- крем-сир — 300 г;
- гарбузове пюре — 300 г;
- яйця — 3 шт;
- цукор — 120 г;
- вершки 33% — 60 мл;
- сік і цедра 1 апельсина;
- спеції: 1 ч. л. кориці і по 1/4 ч. л. мускатного горіха, імбиру, кардамону тощо.
Для крему (необов'язково):
- крем-сир — 100 г;
- цукрова пудра — 15 г;
- вершки 33% — 50 мл.
Спосіб приготування:
Печиво подрібнити в блендері до стану крихти. Додати розтоплене вершкове масло і перемішати. Викласти масу у форму і добре утрамбувати, зробивши бортики. Відправити в холодильник.
Тепер — черга начинки. Приблизно 350 г очищеного і нарізаного кубиками гарбуза запекти в духовці або готувати в мікрохвильовці до м'якості. Якщо виділиться рідина — злити Дати охолонути і перебити блендером до стану пюре.
До крем-сиру додати гарбузове пюре, яйця, цукор, сіль, вершки, крохмаль і спеції. Перемішати на найнижчих обертах міксера до однорідності. Викласти зверху на основу і постукати формою по столу, щоб маса рівномірно розподілилася. На низ духовки поставити ємність із гарячою водою, а форму з чізкейком поставити на середній рівень і випікати в розігрітій до 175 градусів духовці приблизно 50 хвилин. Охолодити прямо в духовці з відчиненими дверцятами і прибрати в холодильник на кілька годин або на ніч.
Для крему крем-сир, пудру і вершки збити до загустіння, помістити в кондитерський мішок з насадкою і прикрасити кремом охолоджений чізкейк. За бажанням можна прикрасити його корицею та карамельним соусом.
Читайте також:
Чорничний чізкейк із білою помадкою: рецепт дивовижного десерту без випічки
Мафіни-чізкейки: рецепт компактного та смачного десерту
Фісташковий чізкейк із вишнею: рецепт ласощів, які тануть у роті