Як заморозити кабачки кружальцями, локшиною та на оладки: лайфхак від дієтолога
Як заморозити кабачки кружальцями, локшиною та на оладки: лайфхак від дієтолога

Як заморозити кабачки кружальцями, локшиною та на оладки: лайфхак від дієтолога

Кабачки можна заморожувати різними способами. Ліззі Стрейт поділилася найкращими варіантами.

Якщо у вас у холодильнику забагато кабачків, то існує спосіб зберегти їх на кілька місяців. Для цього їх потрібно заморозити. У якому вигляді краще заморозити кабачки на зиму та як це правильно зробити, розповіла американський дієтолог Ліззі Стрейт у своєму блозі It's a veg world after all.

Як заморозити кабачки на зиму для оладок і випічки

Вимийте і висушіть кабачки, потім відріжте стебло і кінчик. Подрібніть його за допомогою терки.

Загорніть кабачки в чистий кухонний рушник або марлю. Відтисніть воду, повторюючи процедуру кілька разів, поки кабачки не стануть майже сухими.

Потім перекладіть подрібнені кабачки в контейнер або пакет, придатний для заморозки. Щільно закрийте, наклейте етикетку і зберігайте в морозильнику до 3 місяців.

Є сенс заморожувати порційно - один пакет із розрахунку на один рецепт.

Перед тим як готувати, залиште кабачки розморожуватися на ніч у холодильнику. Злийте або промокніть зайву рідину, яка утворюється в процесі розморожування. Такі заморожені кабачки можна використовувати для приготувань оладок, хліба, кексів, брауні та багато чого іншого.

Як заморозити локшину із цукіні

Локшину з цукіні можна заморозити так само, як і подрібнені кабачки.

Вимийте і висушіть цукіні, обріжте, потім поріжте на локшину. Покладіть у пакети, придатні для заморозки. Щільно запечатайте, видаливши якомога більше повітря.

Зберігати заготовку в морозильнику можна до 3 місяців.

Заморожена локшина з цукіні може стати м'якою після розморожування, тому варто використовувати її тільки в гарячих стравах. Додавайте її прямо з морозилки в супи, печеню, запіканки та інші готові страви.

Як заморозити кабачки кружечками

Вимийте і висушіть цукіні, очистіть від шкірки і наріжте кружечками або півмісяцями.

Доведіть воду в каструлі до кипіння. Опустіть у неї кружальця та прокип'ятіть усього 1-2 хвилини.

Злийте воду з цукіні або швидко перекладіть їх шумівкою в миску з крижаною водою. Залиште на кілька хвилин.

Злийте воду і промокніть скибочки паперовими рушниками або чистим кухонним рушником. Потрібно видалити якомога більше води.

Викладіть бланшовані та висушені скибочки цукіні на деко. Помістіть у морозилку на 1-2 години.

Перекладіть заморожені цукіні в пакети або контейнери для заморозки та щільно запечатайте. Зберігайте в морозильнику до 3 місяців.

У якому вигляді краще заморозити кабачки на зиму

Деякі заготовки з цукіні можна заморозити без бланшування, наприклад, цукіні, подрібнені в локшину. У цьому разі бланшування може зробити цукіні занадто м'якими під час розморожування або використання в рецептах.

Нарізані цукіні слід бланшувати перед заморожуванням, щоб зберегти якість і поживні речовини. Однак технічно їх можна заморозити і без бланшування. Просто наріжте їх на шматочки, покладіть на деко для швидкого заморожування на кілька годин, а потім перекладіть у пакети або контейнери.

Варто пам'ятати, що небланшовані цукіні не зберігатимуться так довго, як бланшовані скибочки, тому використовуйте їх протягом одного місяця.

Раніше ми писали, чи можна заморожувати свіжу нарізану капусту і як це зробити правильно.

Блог It's a Veg World After All - що про нього відомо

Блог It's a Veg World After All веде Ліззі Стрейт - дипломована дієтологиня, авторка кулінарних книжок і прихильниця вегетаріанства. Мешкає в Міннеаполісі, штат Міннесота, США.

"Мій блог, що став бізнесом, - моя пристрасть. Як експертка в галузі харчування, я втілюю поради з харчування у життя. Я тут, щоб допомогти вам їсти овочі простими і абсолютно смачними способами і освоїти приготування їжі, планування харчування та багато іншого", - пише Ліззі.

За її словами, щойно люди починають їсти більше овочів, відбуваються дивовижні речі.

"На своєму досвіді я бачила, як овочі можуть поліпшити здоров'я і підняти настрій", - додала дієтологиня.

Ліззі Стрейт отримала ступінь магістра в галузі харчування людини в Університеті Дрекселя (Філадельфія, Пенсільванія) і пройшла стажування з дієтології в Minneapolis VA Healthcare System. Після складання іспиту RDN працювала амбулаторним дієтологом-телемедиком, перш ніж повністю присвятити себе блогу It's a Veg World After All.

Вам також може бути цікаво:

Джерело матеріала
loader
loader