Американський стелс-бомбардувальник B-21 Raider проходить етап льотних випробувань
Американський стелс-бомбардувальник B-21 Raider проходить етап льотних випробувань

Американський стелс-бомбардувальник B-21 Raider проходить етап льотних випробувань

Під час випробувань особлива увага приділяється інтеграції цифрових технологій для аналізу та прогнозування поведінки літака в реальних умовах. Також проводяться статичні випробування на втому конструкції під час польотів.

Розробка стелс-бомбардувальника B-21 Raider компанії Northrop Grumman продовжує успішно просуватися вперед. Як повідомили офіційні особи, льотні випробування літака-невидимки ВПС США йдуть повним ходом, передає Defense One.

"Ми дійсно починаємо набирати темп. Насправді ми можемо провести два випробувальні польоти, іноді протягом тижня", — заявив президент Northrop Aeronautics Systems Том Джонс.

Коментуючи подію, оглядачі Army Recognition зазначили, що поточні льотні випробування B-21 проводяться на базі ВПС Едвардс. Під час них об'єднана команда випробувальних сил (CTF), що складається зі співробітників Northrop Grumman і ВПС США, оцінює різні параметри літака, включно з льотними характеристиками, роботою програмного забезпечення і системи місій.

Таким чином, основна увага приділяється інтеграції цифрових технологій, що дає змогу створити ефективну, адаптивну та стійку до майбутніх загроз систему. Однією з ключових особливостей програми Northrop Grumman є використання цифрового моделювання, що дає змогу максимально точно аналізувати дані та прогнозувати поведінку літака в реальних умовах.

Також проводяться статичні випробування на втому конструкції, щоб переконатися в надійності літака протягом усього терміну його служби. Цей комплексний підхід до тестування і виробництва забезпечує плавний перехід від випробувань до серійного виробництва.

Тим часом, Northrop вже розпочала будівництво серійних літаків. Компанія отримала зелене світло на початкове виробництво в невеликих обсягах після того, як B-21 здійснив свій перший політ у листопаді 2023 року.

Важливо Бомбардувальник В-21 Raider: кошмар, про який усі мовчать

Раніше повідомлялося, що китайські аналітики пророкують новітньому бомбардувальнику B-21 "непередбачені технічні проблеми" через поспіх у виробництві машин, які тільки в листопаді минулого року здійснили перший політ.

Теги за темою
Літак авіація
Джерело матеріала
loader
loader