Telegram є основною соцмережею, через яку українці отримують новини – дослідження
Telegram є основною соцмережею, через яку українці отримують новини – дослідження

Telegram є основною соцмережею, через яку українці отримують новини – дослідження

Telegram є основною соцмережею, через яку українці отримують новини – дослідження

Також її найчастіше використовують для приватного спілкування. 

У 2024 році Telegram продовжує залишатись основною соціальною мережею, через яку українці отримують новини. І хоча за останній рік його частка зросла лише на 1%, він є основним джерелом інформації для 73%. Такі дані дослідження медіаспоживання в Україні представила директорка Internews Network в Україні, керівниця Медійної програми USAID в Україні Джилліан МакКормак.

Вона зазначила, що ця соцмережа значно переважає інші, які використовують українці у побутовому спілкуванні і за останній рік його популярність зросла до 81%. Що ж стосується інших соцмереж, з яких українці черпають дані, то за рік більше зросла популярність YouTube – до 19%, однак впала популярність як джерела інформації Facebook – з 19 до 16%.

Водночас половина українців вважають, що держава не має втручатись в роботу Telegram, третина вважають корисною певну регуляцію, а 4% виступають за заборону його в Україні.

В разі його заборони половина українців, зокрема 52%, шукатимуть інші джерела споживання новин, 31% користуватимуться Telegram і далі через сервіси обходу, а ще чверть готові підписатись на ті ж ресурси та блогерів на інших сервісах.

Чутки про можливість заборони соцмережі Telegram активніше почали циркулювати у суспільстві після арешту її засновника Павла Дурова у Франції. Зокрема, мова йшла про активне використання срцмережі в інтересах російської армії.

Однак на фоні цих подій Telegram непомітно ввів можливість користувачам скаржитися модераторам на приватні чати, що знімає одну із претензій до соцмережі.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader