Домашні голубці з м'ясом – це страва, яку можна зустріти на кожному родинному застіллі. Але навіть досвідчені господині часто допускають помилки, які можуть зіпсувати вироби. Це стосується і обробки капусти, і приготування начинки.
Редакція FoodOboz розповість, на що потрібно звернути особливу увагу під час приготування голубців. Якщо скористатись наступними порадами – вам вдасться зробити дійсно смачну страву.
Не намагайтесь знімати листя з сирої капусти
Щоб листя капусти були еластичними та добре загортались – їх обов'язково потрібно пропарити. Для цього спочатку потрібно зняти декілька верхніх шарів з сирого овочу, щоб залишилась білосніжна поверхня без пошкоджень. Далі відрізати верх. Потім просто опустіть качан в окріп за допомогою виделки на 2-3 хвилини. Якщо капуста вже не молода – може знадобитись трохи більше часу. Після цього листя дуже легко знімається, потрібно лише зрізати затверділі кінчики.
Не обирайте курячий або яловичий фарш для начинки
Начинка в голубцях обов'язково повинна бути соковитою. Тому дієтичний фарш, такий як курячий або яловичий, точно не підходить для такої страви. Найкраще взяти саме свинину і поєднати її з качкою або бараниною.
Не кладіть сирий рис
Сирий рис під час приготування голубців забере багато вологи, і вироби вийдуть дуже сухими. Тому перед тим, як класти крупу в начинку, обов'язково її відваріть. При цьому, додавати крупу у фарш можна лише в охолодженому вигляді.
Не забувайте про засмажку
Якщо ви хочете приготувати голубці максимально швидко – вироби точно не вийдуть смачними. Одна з найважливіших умов вдалого результату – це тушкування голубців на слабкому вогні. Вони чудово просочуються соусом, виходять м'якими та дуже ніжними.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Голубці з пекінської капусти
- Ліниві голубці в соусі
- Голубці з молодої капусти