Міський голова Житомира достроково склав свої повноваження
Міський голова Житомира достроково склав свої повноваження

Міський голова Житомира достроково склав свої повноваження

Міський голова Житомира достроково склав свої повноваження

Сергій Сухомлин був обраний на посаду міського голови у 2015 році. Вдруге його переобрали на виборах у 2020 році.

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, який обіймав цю посаду протягом майже 9 років, достроково склав свої повноваження. Про це повідомляє Укрінформ.

"Це складне рішення, яке приймалося декілька тижнів. Поки що не можу сказати, у зв'язку з чим воно приймається. Наступного тижня вже зможу більше сказати... Неодноразово в інтерв’ю і на виборах я казав, що не хочу назавжди залишатися міським головою, тому що іноді втрачаєш мотивацію, і точно ти не найрозумніший в цьому місті. Але дуже було важливо робити те, чого до тебе ніхто не робив", – зазначив очільник міста.

За його словами, він "збирався йти в ЗСУ, пройшов ВЛК, ТЦК та СП, але не отримав погодження від Генштабу, тому йому надійшла інша пропозиція".

"Коли я йшов на цю посаду, у мене було бажання працювати, аби Житомир був першим. Сьогодні Житомир – перший із заміни вуличного освітлення, місто було першим із невідключень електроенергії під час повномасштабної війни. За різними рейтингами наше місто лідирує за рівнем підтримки ЗСУ. У Житомирі найнижчі втрати в тепломережі в Україні. Ми першими запровадили електронний квиток. Це дуже складна робота і були помилки, адже вони є в тих, хто робить", – наголосив Сухомлин, додавши, що його сім’я залишається в Житомирі.

Депутати Житомирської міської ради одноголосно підтримали довгострокове припинення повноважень міського голови Сухомлина на 45-й позачерговій сесії.

Раніше повідомлялося, що правоохоронні органи прийшли з обшуками до міської ради Чернігова, зокрема обшукали кабінет секретаря Чернігівської міськради, виконуючого обов’язків мера Олександра Ломако.

Як зазначали ЗМІ із посиланням на джерело в правоохоронних органах, слідчі дії в Чернігівській міськраді проводили через провадження за статтею 364 Кримінального кодексу – зловживання службовим становищем в інтересах третіх осіб. Мова начебто йде про надання безоплатного права забудови земельної ділянки комунальної власності у Чернігові під автозаправну станцію.

Джерело матеріала
loader
loader