Баклажани – дуже корисні та м'ясисті овочі, сезон яких припадає на осінній період. Тому саме зараз з них можна готувати різноманітні салати та закуски. Але дуже часто буває, що плоди мають гіркий смак.
Про те, баклажани яких сортів можуть бути гіркими, розповіла фудблогерка treskablog в Instagram. Плоди, в залежності від кольорів, мають різний смак.
Які баклажани точно не будуть гіркими
Варто запам'ятати, що ніколи не гірчать сучасні сорти баклажанів. Наприклад, це можуть бути сорти білого або бузкового кольорів. Також не гірчать круглі баклажани та баклажани та баклажани у вигляді груші.
Чи працює популярний метод засолення баклажанів від гіркоти
Перед приготуванням баклажани варто посолити, почекати і прибрати вологу, якщо потім ви смажите баклажани, і вам просто не потрібна зайва рідина при приготуванні. Таким методом прибрати гіркоту неможливо.
Чи продають старі сорти баклажанів
Так, переважно на місцевих базарах. Багато бабусь вважають, що старі сорти смачніші (з баклажанами це точно не так).
А фермери вже давно вирощують сучасні сорти баклажанів. Такі плоди не гірчать, а також у них вища врожайність. Соланін, який відповідає за гіркоту, майже не міститься в білих та бузкових баклажанах, тому такі плоди сміливо можна купувати.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані баклажани з гострим перцем
- Баклажани з соєвим соусом
- Мариновані баклажани за 5 хвилин