Придбати або побудувати мангал. Це дозволить готувати їжу на вогні.
Запастися дровами та вугіллям. Це забезпечить пального для приготування їжі.
Придбати туристичну газову плитку/горілку і газові балони. Це дасть можливість готувати їжу навіть без стаціонарного газового постачання.
Забезпечити наявність ємностей для приготування їжі, столових приладів і посуду. Рекомендується використовувати одноразовий або багаторазовий металевий або емальований посуд.
Також важливо запастися питною та технічною водою і знайти відповідні ємності для їх зберігання.
При виборі продуктів для запасів варто звернути увагу на:
- Можливість зберігання без холодильника.
- Порційну упаковку.
- Легкість та швидкість приготування.
- Високу калорійність та поживність.
Заготовлення продуктів:
-
Консервація. Зберігає овочі тривалий час. Можна закрити помідори, огірки, кабачки, перець, а також приготувати варення, джеми та компоти.
-
Сушка. Сушені фрукти, овочі, гриби та зелень займають мало місця і зберігаються довго.
Що можна купити вже зараз для тривалого зберігання:
- Цукор, мед, сіль.
- Соду, оцет, борошно, масло.
- Томатну пасту, крупи, макарони.
- Спеції, сухі дріжджі, чай, каву.
- Сухарі, хлібці, консерви (рибні, м'ясні, овочеві).
- Кетчуп, гірчицю, печиво, цукерки.
- Горіхи, сухофрукти, каші та супи швидкого приготування.
Запас продуктів варто робити на 2-3 місяці, періодично поповнюючи його.
Крім того, Знай.ua повідомляв, вартість зростає, невідомо, що буде до Нового року: в Україні злітають ціни на популярний продукт