Влада Дніпропетровщини підтримала “небажання” Ради перейменовувати Павлоград
Влада Дніпропетровщини підтримала “небажання” Ради перейменовувати Павлоград

Влада Дніпропетровщини підтримала “небажання” Ради перейменовувати Павлоград

Голова Дніпропетровської обласної ради підтримав рішення Верховної Ради відтермінувати перейменування чотирьох населених пунктів в Дніпропетровської області. Рішення парламенту Микола Лукашук прокоментував у своєму фейсбуці.

- На мою думку, всі ці перейменування та голосування насправді не про інтереси людей. Адже від зміни назви життя в цих містах і громадах сьогодні на краще не зміниться. Що станеться, наприклад, у Павлограді? Після перейменування в місті автоматично з'явиться нова амбулаторія чи нове укриття? Можливо, людям не вимикатимуть світло взимку? - написав він.

Лукашук зауважив, що місцеві ради не захотіли брати на себе цю відповідальність і не перейменували міста у встановлений термін, “значить, вони вважали ці зміни недоречними й враховували думку населення”. Лукашук також заявив, що “перейменуваннями міст війну не виграють”.

  • 18 вересня Верховній Раді не вистачило голосів за ухвалення за постанови №11188 про перейменування 333 населених пунктів. З них 44 знаходяться на Дніпропетровщині. Після “провалу” постанови деякі народні депутати заблокували трибуну, засідання парламенту закрили.
  • На погоджувальній раді за участі керівництва та голів фракцій вирішили викреслити з постанови перейменування п'яти населених пунктів. Зокрема, чотири на Дніпропетровщині.
  • Так, Павлоград планують перейменувати на Матвіїв, Синельникове — на Ріднопілля, Новомосковськ — на Самар, а Першотравенськ — на Шахтарське.
Теги за темою
Верховна Рада
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader