В'ялені томати – це чудова самостійна закуска або доповнення до різноманітних страв. Можна використовувати для салатів і тостів. А приготувати таку закуску ви дуже легко зможете в домашніх умовах
Ідея приготування в'ялених томатів опублікована на сторінці Фудблогерки Ірини з ніком iryna yesman food в Instagram. Зберігати можна в будь-якій скляній ємності.
Інгредієнти:
- томати (краще брати сливку польову)
- сухі прованські або італійські трави
- сіль
- часник
- чебрець
Спосіб приготування:
1. Томати розрізати навпіл.
2. Добре посолити.
3. Додати сухі італійські або прованські трави і поставити в сушку мінімум на 10 годин на 80 градусів.
4. Томати повинні добре підсушитись, щоб вийшла зайва волога, але вони повинні залишитись м'якими. Головне їх не пересушити.
5. Далі покласти їх у стерилізовані банки.
6. Додати 1 порізаний зубчик часнику, дві гілочки чебрецю.
7. Залити якісною оливковою олією.
8. Далі опустити в окріп.
9. Тримати на маленькому вогні рівно 15 хвилин, закрити кришкою.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Малосольні помідори в пакеті з кропом
- Гострі квашені помідори
- Малосольні помідори з часником