Переможниця та екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розповіла, як приготувати неймовірно смачне та соковите запечене мʼясо з картоплею.
"А результат дійсно вражає! Ви можете готувати цю страву як на кожен день, так і для святкового столу", – радить "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська.
Мʼясо для цього рецепту можна використовувати різне, але цього разу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська вирішила приготувати ніжку ягняти. Головне – це правильно замаринувати мʼясо. Для маринаду кулінар бере:
- кетчуп барбекю або соус барбекю - 80 г
- олія - 20 г
- сіль - 1 ч.л. (або за смаком)
- сухий часник - 1 ч.л.
- паприка суха мелена - 1 ч.л.
Крім того, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська використала такі інгредієнти:
- картопля - за бажанням
- гострий перець - кілька стручків
- часник - 2 голівки
- сіль - за смаком
- олія
З ніжки ягняти "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська видаляє зайвий жир. Для маринаду змішуємо соус барбекю з олією, сіллю, сухим часником і паприкою. З усіх боків змащуємо мʼясо маринадом і відправляємо його на ніч у холодильник.
Замариноване мʼясо викладаємо на металеве деко, застелене пергаментом. Поруч викладаємо картоплю – "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська робить на ній тоненькі надрізи, підсолює та змащує олією.
Також викладаємо поруч кілька стручків гострого перцю, дві голівки часнику зі зрізаними верхівками і відправляємо в розігріту духовку запікатися до готовності.
Останні новини України:
Фантастичні тоненькі млинці з картопляного тіста: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт.