/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F5fd875687920d2d12f75f1932a89825f.jpg)
Ситна лазанья з фаршем за лічені хвилини: як приготувати ідеальну страву на обід
Лазанья – чудовий варіант простого та швидкого обіду. Вам необхідно просто взяти готові листи, поєднати їх зі смачною начинкою та соусом. Все максимально бюджетно та швидко.
Ідея приготування смачної соковитої лазаньї з фаршем на обід опублікована на сторінці кулінара Алекса Міля (mil alexx) в Instagram. У вас вийде зробити в домашніх умовах дійсно вишукану страву, яку подають у дорогих ресторанах.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fdf14aff0d8b106b94c62e254f0849091.png)
Інгредієнти:
- фарш – 900 г (телячий і яловичий)
- цибуля – 180 г
- морква – 180 г
- олія + масло для смаження
- томатне пюре – 500 г
- сіль, перець, прованські трави
Інгредієнти для соусу:
- молоко – 700 мл.
- борошно – 70 г
- вершкове масло – 70 г
- сіль, перець, мускат
- листи для лазаньї – 12-16 шт.
- твердий сир чи моцарела – 80 г
Спосіб приготування:
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fd6a1556968cd1a6bafa1572b347d9734.png)
1. У сковорідку вливаємо олію.
2. Викласти дрібно нарізану цибулю та моркву, обсмажити 7 хвилин, перемішуючи.
3. Викласти фарш.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F5888df0da9fea282973eba06f3a23c87.png)
4. Перемішуючи, смажити 7-10 хвилин.
5. До томатного пюре додати сіль, перець, прованські трави.
6. Перемішувати і тушкувати на малому вогні під кришкою 30 хвилин, періодично перемішуючи.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fecee1ec7079b7a60cb48617a55216b21.png)
7. Для соусу бешамель нагріти каструлю, в ній розтопити масло.
8. Додати борошно і вінчиком ретельно вимішати.
9. Влити молоко і постійно перемішувати вінчиком.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff4374bd73cbeec5402916d9e96d263ec.png)
10. Додати спеції, сіль, перець і обов’язково мускат.
11. Перемішуючи, готувати до легкого загустіння соусу.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F2a105bde0e94ab7c915d9c83d8b9eba9.png)
12. Дно змастити соусом бешамель, викласти листи лазаньї, далі м’ясний шар, шар соусу бешамель і повторити. Виходить таких 3 шари.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F77322d749ce80b2fb1af8b680fb01933.png)
13. Верхній шар листів полити теж бешамелем.
14. Зверху присипати тертим сиром.
15. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Запіканка з кабачків із фаршем
- Пиріг із фаршем та грибами
- Картопляні зрази з фаршем

