На Одещині підліток допомагав ухилянтам потрапити до Молодови через кукурудзяні поля
На Одещині підліток допомагав ухилянтам потрапити до Молодови через кукурудзяні поля

На Одещині підліток допомагав ухилянтам потрапити до Молодови через кукурудзяні поля

На Одещині прикордонники Подільського загону затримали групу порушників неподалік села Великокомарівка у Роздільнянському районі. Чоловіки під керівництвом 16-річного юнака спробували непомітно пройти через кукурудзяні поля, щоб перетнути кордон з Молдовою через Придністровську ділянку. Про це повідомляє пресцентр Державної прикордонної служби.

- Охоронці держкордону залучили коптер із тепловізором, щоб швидко виявити потенційних втікачів. Попри вимоги зупинитися, чоловіки намагалися втекти від прикордонників, але попереджувальні постріли зупинили їх вгору, - повідомили у відомстві.

За даними прикордонників, організатором незаконного переправлення ухилянтів був 16-річний місцевий мешканець. Він знайшов своїх клієнтів через телеграм-канал, пропонуючи послуги переходу за кордон за ціною від 7 до 10 тисяч доларів США. Затриманих передали до рук правоохоронців, після чого на них було складено адмінпротоколи за статтями 204-1 "Незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону України" та 185-10 "Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України" формування з охорони громадського порядку та державного кордону Кодексу України.

На Одещині підліток допомагав ухилянтам потрапити до Молодови через кукурудзяні поля - Фото 1
  • 17 серпня на Закарпатті троє українців скоїли напад на військовослужбовця зі складу прикордонного вбрання. Щоб незаконно перетнути державний кордон, чоловіки відібрали у нього зброю і втекли на територію сусідньої Румунії.
  • 9 вересня українські прикордонники затримали 28-річного українця, який одружився зі своєю 40-річною тещею, щоб виїхати за кордон. У жінки інвалідність І групи і він розраховував, що це допоможе йому опинитися в іншій країні та уникнути мобілізації.
Теги за темою
Держприкордонслужба прикордонники
Джерело матеріала
loader