Боєць ЗСУ розповів, що собаки врятували сотні військових і відзначив британську підготовку
Боєць ЗСУ розповів, що собаки врятували сотні військових і відзначив британську підготовку

Боєць ЗСУ розповів, що собаки врятували сотні військових і відзначив британську підготовку

За даними Міністерства оборони Великої Британії, понад 45 тисяч українців з лютого 2022 року пройшли навчання на британських островах за програмою Operation Interflex. Українських захисників, серед іншого, навчали методів роботи з собаками.

Службові собаки українських кінологів врятували сотні життів завдяки тому, що знаходили російські міни на передовій лінії. Про це розповів 24-річний військовослужбовець — один із 20 українців, яких навчають методів роботи з собаками в казармах британської армії в графстві Східний Мідленд. Про це пише Sky News.

Військовослужбовець через перекладача сказав, що завжди хотів стати кінологом, тепер йому довелося працювати з собаками під час війни.

"Я радий, що можу поділитися своїм досвідом і знаннями. Вони рятують десятки або навіть сотні життів", — пояснив він.

Солдат, ім'я якого не називається з міркувань безпеки, також зазначив, що йому та іншим багато чого дала підготовка у Великій Британії, оскільки вона передбачає, що військові можуть покращувати свої навички, експериментуючи.

"Коли різні диверсійні групи входять у район і мінують дороги, ми за допомогою собак можемо швидко і безпечно пройти через район", — зазначив він. За його словами, в Україні багато районів, де бойові дії не настільки активні, але де все ще небезпечні для життя.

Сержант Кріс Жак з 1-го полку службових собак сказав, що під час навчання роботі з собаками використовують "фактори стресу", такі як відтворення звуків поля бою.

"Важливо дати якусь винагороду і подивитися, особливо в нинішньому кліматі, як собак можна використовувати в середовищі, у якому сьогодні опинилися [українці]", — сказав він.

Міністерство оборони Великої Британії повідомило, що понад 45 000 українців пройшли навчання в казармах країни з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Нагадаємо, що вчені дійшли висновку, щособаки можуть полегшити фізичний біль.

Також повідомлялося, що вчені назвали те, щособаки не можуть забути довгий час.

Теги за темою
Великобританія
Джерело матеріала
loader