Президент Словаччини закликає уряд не допустити втрату фінансування ЄС
Президент Словаччини закликає уряд не допустити втрату фінансування ЄС

Президент Словаччини закликає уряд не допустити втрату фінансування ЄС

Президент Словаччини Петер Пеллегріні закликав уряд вжити заходів, аби уникнути можливих заходів з боку Європейського Союзу, які можуть зупинити фінансування з європейських фондів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bloomberg.

Ідеться про рішення прем'єр-міністра Роберта Фіцо скасувати спеціальну прокуратуру, яка здійснювала нагляд за деякими корупційними справами, пов'язаними з коштами ЄС, та інші зміни до Кримінального кодексу.

За словами Пеллегріні, словацький уряд повинен внести необхідні зміни до кримінального кодексу, "щоб чітко продемонструвати, що всі фінансові інтереси ЄС повністю захищені в Словаччині від корупції та будь-яких кримінальних проваджень".

Віцепрем’єр Словаччини Петер Кмец уже сказав, що уряд готовий внести поправки до кримінального кодексу щодо захисту фінансових інтересів ЄС, але продовжить дискусії з Європейською комісією щодо гармонізації строків давності та кримінальних покарань.

"Ми перебуваємо в дуже тісному контакті, і в даний час існує сильна політична воля для вирішення цих відкритих питань.

Я вірю, що в найближчі місяці ми досягнемо точки, коли зможемо остаточно вирішити це питання верховенства права", – сказав він журналістам.

Відколи Роберт Фіцо повернувся до влади, він став об'єктом пильної уваги з боку Брюсселя, оскільки вирішив переглянути кримінальний кодекс і ліквідувати спеціальну прокуратуру, яка займалася гучними справами про корупцію, в тому числі серед його союзників.

Читайте більше про те, чи піде Єврокомісія на заморозку коштів для Словаччини.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader