Олег Стариков назвав перемоги та проблеми операції ЗСУ на Курщині
Олег Стариков назвав перемоги та проблеми операції ЗСУ на Курщині

Олег Стариков назвав перемоги та проблеми операції ЗСУ на Курщині

Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Тактика без стратегії – шлях поразки, а стратегія без тактики – повільна перемога. Курська операція – це не так військова, як політична операція звдяки наявності військових засобів», - стверджує Олег Старіков.

За його словами, тактичною ланкою (тобто три бригади – це дивізія, 10 тисяч осіб) ми вирішили стратегічні завдання, зокрема, ми здобули політичну перемогу, психологічну перемогу та оперативний успіх. Проте, додає експерт, є й другий момент, адже перемога саме у військовому плані – це розгром противника, перемога у генеральній битві, яка веде до підписання капітуляції чи запиту на перемир'я, чого ми за цей місяць на Курщині не здобули.

«Наразі час ведення бойових дій має матеріальне значення: ресурси, резерви, зброя, бойова техніка. Ми зараз витрачаємо час. Ми за ті тижні, що здобули ось тих перемог, мали їх реалізувати, а ми їх не реалізували. У результаті що вийшло? Зараз ті перемоги пройдуть, вони нівелюватимуться і призведуть до великих проблем», - пояснює Олег Старіков.

По-перше, зазначає він, противник хотів значно розширити лінію бойового зіткнення на Харківщині, а тут ми на Курщині самі її розширили, при цьому резервів та ресурсів у нас менше, ніж у противника. І друге питання, продовжує експерт, полягає у кількості Збройних сил, у мобілізації, у тому, як її ще посилюватимуть.

Джерело матеріала
loader