Хто з водіїв проїде першим? Швидкий тест на знання ПДР
Хто з водіїв проїде першим? Швидкий тест на знання ПДР

Хто з водіїв проїде першим? Швидкий тест на знання ПДР

При перетині перехресть водії мають чітко дотримуватись вимог ПДР, щоби забезпечити собі та іншим учасникам руху безпеку. Але чи добре ви пам’ятаєте всі положення правил, які допоможуть у такій ситуації?

TikTok-блог "А ти знаєш ПДР?" опублікував задачу, яка допоможе це швидко перевірити. У вас є перехрестя з усього двома машинами. Потрібно визначити, яка з них проїде першою.

Отже, ми бачимо червоний легковик та жовту вантажівку спецтранспорту, які наближаються до перетину доріг з різних боків під кутом 90 градусів одне до одного. Обидва водії мають намір продовжувати рух прямо. Який із них має пріоритет у цій ситуації і проїде перехрестя першим? Варіантів відповіді всього два:

  1. першим проїде червоний легковик;
  2. першою проїде жовта вантажівка.

Що можна помітити на вантажівці – це увімкнені проблискові маячки. Проте у заданій ситуації цей сигнал не дає їй жодної переваги. Це спецтранспорт, який здійснює роботи (миття дороги) в межах проїзної частини, а отже керується тими ж правилами, що і решта учасників руху. Маячки йому потрібні, тільки щоби привернути увагу водіїв та пішоходів.

Це означає, що на даному нерегульованому перехресті рівнозначних доріг водії мають керуватись правилом перешкоди праворуч. Оскільки з правого боку у даній ситуації опиняється водій легкового авто, він і проїде перехрестя першим. А отже правильний варіант відповіді тут перший.

Раніше OBOZ.UA публікував задачу, де треба було визначити, хто з водіїв зможе без порушення виконати задуманий поворот.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader