Деруни – дуже проста і смачна страва з картоплі, яка дуже просто і швидко готується. Для яскравого смаку в основу можна додати твердий тертий сир, м'ясний фарш.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних і золотистих дерунів, які не будуть сірими.
Інгредієнти:
- цибулина
- картопля – 4 шт.
- сіль, перець
- 1 яйце
- 2 ст. л. борошна
- сметана
Спосіб приготування:
1. На великій тертці натріть цибулю та картоплю, солимо, додайте перець, яйце, борошно і добре перемішайте.
2. Розігрійте сковороду з олією і викладіть по одній столовій ложці картопляного тіста, смажте деруни на невеликому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
3. Готові деруни перекладаємо на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Деруни в горщиках
- Хрумкі деруни з сиром
- Деруни в духовці