Ситуація в енергосистемі 11 вересня: прогноз ДТЕК та Укренерго
Ситуація в енергосистемі 11 вересня: прогноз ДТЕК та Укренерго

Ситуація в енергосистемі 11 вересня: прогноз ДТЕК та Укренерго

Національна енергетична компанія "Укренерго" повідомила, що на середу, 11 вересня 2024 року, не прогнозується застосування заходів обмеження електропостачання. Про це йдеться у повідомленні компанії від 10 вересня.

Незважаючи на відсутність планових відключень, Укренерго закликає споживачів до ощадливого використання електроенергії, особливо у вечірній час з 18:00 до 22:00. Компанія рекомендує не вмикати кілька потужних електроприладів одночасно у цей період.

ДТЕК підтвердив інформацію про відсутність запланованих обмежень електропостачання на 11 вересня, зазначивши, що повідомить про можливі зміни через свій телеграм-канал.

Варто зазначити, що напередодні, 9 вересня, було зафіксовано зростання рівня споживання електроенергії. Добовий максимум споживання був на 6,4% вищим, ніж у попередній робочий день. Це пов'язано з відсутністю застосування заходів обмеження.

Укренерго нагадує, що українська енергосистема все ще відновлюється після масованих атак і в ній зберігається дефіцит потужності. На енергооб'єктах тривають аварійні та планові ремонти.

Через пасмурну погоду у більшості регіонів рівень генерації на сонячних електростанціях знижений. Тому компанія закликає до ощадливого споживання електроенергії протягом всієї доби, особливо з 8:00 до 22:00.

Станом на ранок 10 вересня, через бойові дії та негоду було повністю або частково знеструмлено 545 населених пунктів у різних областях України.

Джерело матеріала
loader
loader