"Світ до цієї війни не готувався": експерт пояснив, чому поставки зброї Україні відбуваються з затримками. Відео
"Світ до цієї війни не готувався": експерт пояснив, чому поставки зброї Україні відбуваються з затримками. Відео

"Світ до цієї війни не готувався": експерт пояснив, чому поставки зброї Україні відбуваються з затримками. Відео

Обережність наших партнерів із наданням озброєння пов'язана не з тим, що вони не хочуть підсилювати Україну. Причиною затримок постачання військової допомоги є те, що світ не готувався до цієї війни. 

Через це країни перш за все не можуть забезпечити себе усім необхідним, а через це, відповідно, й нас. Про це у випуску OBOZ.Talk сказав військовий експерт Сергій Грабський.

"Йде розгортання виробництва озброєння, бойової техніки, йде розгортання оперативних процедур, проводяться навчання НАТО, і вони усвідомлюють, що вони на сьогоднішній день не спроможні забезпечити ані себе, ані нас. Але говорити про те, що вони не хочуть нам допомагати, це категорично неправильно", – зазначив він. 

Грабський нагадав, що Данія передала нам всю свою артилерію. Естонія теж надала допомоги навіть більше, ніж можливо – фактично, на сьогоднішній день вона повністю залежить від того, наскільки країни НАТО будуть готові її захищати. Польща тим часом збільшує бюджет оборонний своєї країни в рази.

"Країни Європейського Союзу, ну в тому числі, наприклад, та ж сама Литва, вводять обов'язкову військову службу. Ведеться колосальна робота, але на це потрібний час і найбільше грошей. Плюс, навіть гроші не зможуть допомогти у всьому, тому що відсутні технології", – каже експерт. 

За його словами, зараз ми знаходимося в такій ситуації, коли наші західні партнери намагаються максимально швидко наростити свій бойовий потенціал. І це стосується не лише Заходу, а й країни-агресора РФ – вона так само потерпає. 

"Саме Росія відчайнушно воліє, щоб ці переговори почалися, щоб зафіксувати ситуацію, щоб вона отримала хоч якусь передишку для того, щоб підготуватися. Тому ситуація неоднозначна, ми просто знаходимося в такому часовому проміжку, коли не можна сказати, що буде далі, як воно буде розвиватися. Але треба робити дуже обережні висновки з того, що відбувається, тому що не все залежить від хотіння або нехотіння наших західних союзників та й нашого з вами", – резюмував Грабський. 

Як повідомляв OBOZ.UA, у Нідерландах заявили, що знімають обмеження щодо застосування Україною переданої зброї. Винищувачі F-16 також не мають обмежень щодо дальності.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader