Часникове масло – універсальна закуска на будь-який випадок. Можна використовувати просто для бутербродів або як доповнення у різноманітні страви. Дуже смачно подавати на підсмаженому багеті.
Ідея приготування ароматного часникового масла опублікована на сторінці фудблогерки Вікторії з ніком viktoria cooking в Instagram. Знадобиться всього 5 інгредієнтів.
Інгредієнти:
- часник – 25 зубчиків
- оливкова/соняшникова олія – 50 мл.
- вершкове масло – 150 г
- зелень – 10-15 г
- сіль – 1 ч.л.
Спосіб приготування:
1. У форму для запікання викласти очищений часник.
2. Полити оливковою олією.
3. Запікати за температури 200 градусів 30 хвилин.
4. Олію злити та перекласти часник в чашу блендера.
5. Додати сіль, зелень, вершкове масло та збити до однорідності.
6. Перекласти у форму.
7. Накрити кришкою або плівкою.
8. Зберігати у холодильнику.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані гриби з гірчицею і часником
- Смажені стегенця з часником
- Гострі квашені огірки з часником