Чому коти "нявкають" і "м’явкають": як правильно сказати українською
Чому коти "нявкають" і "м’явкають": як правильно сказати українською

Чому коти "нявкають" і "м’явкають": як правильно сказати українською

Для позначення "котячої мови" не можна використовувати лише слово "м’явкати".

В українській мові дуже багато цікавих слів та виразів, які часто викликають плутанину. Одним із таких випадків є вживання слів "м’явкати" та "нявкати" на позначення звуків, що видають кішки. Розповідаємо, що означають ці слова і в яких випадах вони вживаються, посилаючись на матеріал reporter.zp.ua.

Як правильно – "нявкати" чи "м’явкати"

  • Нявкати. Це слово вживається тоді, коли мова йде про галасливі звуки, які видає кішка. Якщо ваш улюбленець голосно кричить, то можна сказати: "Моя кішка нявкає". Є також варіації цього слова – нявчати чи нявкотіти.
  • М’явкати, м’явчати, м’явучити. Слово "м’явкати" вказує на слабке, приємне, повторюване муркотіння. Коли ваш домашній улюбленець мурчить вам у відповідь на те, що ви його гладите, можна сказати: "Моя кішка м’явкає".

Отже, ці слова відмінні за характером та гучністю звуків, які вони описують. Нявкання – це галасливий крик тварини, а м’явкання – спокійне муркотіння. Тепер, коли ви розумієте різницю між цими лексемами, можете сміливо їх використовувати у своєму мовленні, описуючи звуки, які видає ваш домашній пухнастик.

Штучний інтелект "оживив" персонажів відомих книжок: який вигляд вони б мали в реальному житті

Ці закінчення прізвищ вказують на те, що ваш рід походить від корінних українців

Як буде українською мовою "изощряться": мовознавець Авраменко дав остаточну відповідь

Джерело матеріала
loader
loader