На щастя, українці цього року можуть поласувати смачними кавунами, незважаючи на окупацію Херсона.
Однак сам сезон триває не так вже й довго, а щоб залишити смак літа на холодну пору року, ягоду можна замаринувати.
У такому стані кавун можна зберегти на довгі місяці, при цьому його смакові якості не розгубляться і з'являться нові цікаві нотки. Його можна додавати до салатів, готувати десерти і просто насолоджуватися в чистому вигляді. Варто зазначити, в рецепті не зазначена вага кавуна, він може бути від 8 до 12 кг.
Інгредієнти:
Кавун за смаком
Вода 5 л
Цукор 300 г
Сіль 125 г
Оцет 9% 750 мл
Як замаринувати кавун:
У великій каструлі з'єднайте воду, цукор, сіль та оцет. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Періодично помішуйте, поки цукор та сіль повністю не розчиняться.
Підготуйте кавун: вичистіть його з насіння і зріжте шкірку. У киплячий розсіл занурте шматочки кавуна і вимкніть вогонь. Залишіть на 15 хвилин. Вийміть кавун із розсолу і знову доведіть його до кипіння.
Помістіть кавун у стерилізовані банки і залийте киплячим розсолом. Закрутіть кришками і переверніть їх догори дном, залиште до охолодження.
Раніше ми повідомляли, що краще за свіжі: рецепт маринованих яблук у банку на зиму.
Також не зайвим буде найпростіший рецепт піци з кабачків: потрібно всього два головні продукти.