Ціни на оренду у Києві: за квартиру доводиться платити дедалі більше
Ціни на оренду у Києві: за квартиру доводиться платити дедалі більше

Ціни на оренду у Києві: за квартиру доводиться платити дедалі більше

Ситуація на ринку оренди у Києві наступна.

За останній час ціни на житло в Києві зросли приблизно на 4 000 грн, або близько 19%, з 20 74 000 грн до 24 700 грн в середньому. Розглянемо вартість житла в різних районах столиці. Найдешевшим є Деснянський район, де середня вартість оренди становить 12 500 грн., Святошинський - 14 000 грн., Оболонський - 17 000 грн., Дарницький - 19 000 грн., Дніпровський - 20, 5 000 грн.

Найвищі орендні ставки також у престижному Печерському районі, де оренда квартир становить близько 36 300 грн. У розрізі типів квартир найбільшим попитом користуються однокімнатні квартири, які орендуються в середньому за 152 000 грн (12% від оголошеної ціни); двокімнатні - за 252 000 грн (8,4% від оголошеної ціни) і трикімнатні - за 406 000 грн (10% від оголошеної ціни).

Люди оглядають квартиру. Фото: freepik
Люди оглядають квартиру. Фото: freepik

Варто зазначити, що за останній рік, відколи почалася повномасштабне вторгнення, оренда житла в Києві зросла на 30%, а ціни на квартири - на 50%. Експерт з нерухомості Юрій Піта прогнозує збільшення попиту на житло восени. Він обіцяє, що оренда зараз дуже популярна, і ціни продовжують зростати. Поки що невідомо, чи збережеться ця тенденція восени, чи ціни знову зростуть.

Затишно облаштована квартира
Затишно облаштована квартира

Стан ринку житла залежить від багатьох факторів. Це і події на лінії фронту, і економічні можливості населення, і стабільність ринку праці, і міжнародна підтримка, і державна допомога. Ці фактори безпосередньо впливають на те, чи можуть люди орендувати або купити квартиру. Крім того, на ціну квартири впливає не лише її віддаленість від центру, а й стан будинку та рік побудови. Наприклад, однокімнатна квартира на вторинному ринку в передмісті Києва може коштувати дорожче, ніж аналогічний будинок на Троєщині.

Нагадуємо,комунальна квартира Артема Петренка, прокурор живе на "Широку ногу".

Боргової ями по комуналці можна уникнути, юрист дає кілька порад українцям- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли,чужі борги за комуналку можуть стати вашими, як не втрапити у халепу.

Джерело матеріала
loader