У Instagram переможниця та екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська запропонувала зробити неймовірні пампушки з маком та лимонним кремом за її детальним рецептом.
Інгредієнти:
- 100 мл молока
- 25 г свіжих дріжджів
- 10 г цукру
- Опара (див. вище)
- 100 г яйця (приблизно 2 яйця)
- 70 г цукру
- Цедра одного лимона
- 150 мл молока
- 4 г солі
- 100 г вершкового масла (82%)
- 600 г борошна
Лимонний крем:
- 50 мл лимонного соку
- 50 мл води
- Цедра одного лимона
- 125 г цукру
- 100 г яйця (приблизно 2 яйця)
- 100 г вершкового масла (82%)
Макова начинка:
- 70 г маку
- 70 г цукру
- 70 г обсмаженого волоського горіха
- Рослинна олія для фритюру
- Цукрова пудра для осипання
Приготування:
Змішайте молоко, цукор та дріжджі. Залишіть на 30 хвилин при кімнатній температурі, поки суміш не почне пузиритися. У великій мисці об'єднайте опару, яйця, цукор, молоко, цедру лимона, сіль, борошно та розм'якшене вершкове масло.
Замісіть тісто, накрийте миску плівкою або рушником і залиште за кімнатної температури на 2 години, порадила "Мастер Шеф" Глинська.
Промийте мак, проваріть протягом 1 години, потім зціджуйте воду і обсушіть мак паперовим рушником. Змішайте мак з цукром, перемеліть у блендері або кавомолці до стану дрібної крихти, додайте розм'якшене вершкове масло і ретельно перемішайте.
"Мастер Шеф" Глинська розповіла, далі змішайте лимонний сік, цедру, цукор та яйця в каструлі. Проварюйте на повільному вогні, помішуючи, 10-15 секунд. Процідіть через сито, додайте холодне вершкове масло і охолодіть.
Після того візьміть тісто, розділіть його на шматочки. Далі, за словами Глинської, у центр кожного шматочка помістіть макову начинку, сформуйте кульки та накрийте рушником. Залишіть на 30 хвилин.
Розігрійте олію в глибокій сковороді або фритюрниці. Смажте пончики кілька хвилин і після не забудьте позбутися зайвої олії, щоб частування не просочилося їм, зауважила "Мастер Шеф" Глинська.
Останні новини України:
Фантастичні тоненькі млинці із картопляного тіста: "Мастер Шеф" Глинська дала простий рецепт.