ДБР знало про плани Дмитрука щодо втечі
ДБР знало про плани Дмитрука щодо втечі

ДБР знало про плани Дмитрука щодо втечі

ДБР знало про плани Дмитрука щодо втечі

Кажуть, не мали законних підстав його затримати.

Правоохоронці Державного бюро розслідувань знали про плани народного депутата Артема Дмитрука виїхати з України, але не мали законних підстав для його арешту до втечі, розповіла в ефірі телемарафону речниця ДБР Тетяна Сап’ян.

«Якби була підозра - були б законні підстави. Не було підозри - не було законних підстав», - зазначила Сап’ян та нагадала, що підозру чинному депутату може оголосити лише генеральний прокурор.

За її словами зараз ДБР працює над тим, щоб встановити достеменне місцезнаходженя Дмитрука, оскільки попри оголошення в міжнародний розшук, процедура внесення його до бази Інтерполу ще не завершена.

Колишній член «Слуги народу», а нині позафракційний народний депутат Артем Дмитрук незаконно виїхав з України через Молдову 24 серпня.  За даними видання «Українська правда», Дмитрук пішки перетнув кордон через пункт пропуску «Паланка» та підписав в Молдові документи як прохач притулку.  Того ж дня депутат  залишив територію Молдови і полетів в Італію.

25 серпня прокуратура повідомила про підозру Дмитруку за напад на співробітника правоохоронного органу в Одесі і спробу викрасти зброю.  Сам Дмитрук заявив, що справа проти нього сфальсифікована, а його нібито збираються вбити чи посадити, щоб позбавити його можливості продовжувати політичну діяльність.

Того ж дня слідчі Державного бюро розслідувань відкрили кримінальну справу про незаконний перетин кордону Артемом Дмитруком. 

Джерело матеріала
loader