Якщо ви колись потрапите до Італії, то точно скуштуєте там Torta moka. Це надзвичайно смачний десерт, що ідеально смакує до горнятка кави.
Його часто можна зустріти у мальовничих італійських кав’ярнях, або ж скуштувати вдома в місцевих жителів. Фудблогер Едуард Насиров в Instagram розповів, як приготувати домашній Torta moka так, щоб його смак був не гіршим, ніж у дорогому ресторані.
Інгредієнти на форму d24 см
- М’яке масло – 150 гр
- Цукор – 180 гр
- Борошно – 120 гр
- Крохмаль – 80 гр
- Еспресо – 100 мл
- Яйця – 4 шт
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
Інгредієнти для глазурі
- Цукрова пудра – 250 гр
- Какао – 25 гр
- Холодна вода – 4-5 ст.л.
Спосіб приготування
1. У мисці збити цукор з маслом, ввести по одному яйця, кожен раз добре перемішуючи.
2. Ввести частинами борошно та крохмаль, змішані з розпушувачем.
3. Влити каву та додати ваніль, замісити однорідне тісто.
4. Тісто відправити у форму застелену пергаментом, а її - у попередньо розігріту до 180С духовку на 40 хвилин.
5. Для глазурі змішати усі інгредієнти, поступово вводячи воду, до отримання гладкої суміші консистенції сметани.
6. Нанести глазур на кекс, дати постояти протягом години.
На OBOZ.UA є й інші рецепти кексів:
- Шоколадний кекс
- Кекс на кефірі
- Кекс на молоці