Кабачки на зиму можна дуже смачно приготувати з овочами, зелень, спеціями, часником та чилі. Ще з них вийде дуже смачна ікра, салати та навіть варення.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних смажених консервованих кабачків.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1,4 кг. (3 шт. великих)
- Часник – 50 г
- Петрушка – 1 пучок
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Оцет яблучний – 1 ст. л на банку
- Олія з томатами, часником та базиліком – 60 мл
Спосіб приготування:
1. Кабачки порізати на кружечки. Полийте ароматною олією з томатами, часником та базиліком. Обсмажте до золотистого кольору.
2. Змішайте подрібнену петрушку та часник із сіллю.
3. У банки викладіть шарами зелень із кабачками. У кожну банку додайте 1 ст.л оцту та олії з томатами, часником та базиліком.
4. Накрийте кришками і поставте в каструлю застелену рушником. Влийте воду та стерилізуйте з моменту кипіння 15-20 хвилин. Дістаньте обережно банки та щільно закрийте.
5. Переверніть і накрийте, вони повинні стояти так до охолодження.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані кабачки без стерилізації
- Мариновані кабачки за 5 хвилин
- Мариновані кабачки з листя смородини