Сирський у інтерв'ю CNN: Успіх у Курську, стримування росіян під Покровськом та підготовку новобранців
Сирський у інтерв'ю CNN: Успіх у Курську, стримування росіян під Покровськом та підготовку новобранців

Сирський у інтерв'ю CNN: Успіх у Курську, стримування росіян під Покровськом та підготовку новобранців

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Олександр Сирський в ексклюзивному інтерв'ю CNN розкрив стратегію, що стоїть за нещодавнім наступом на Курську область Росії.

За словами Сирського, Росія планувала новий наступ на Україну з Курської області, перш ніж Київ здійснив свою несподівану транскордонну операцію. Генерал вважає, що курська операція була успішною: "Вона зменшила загрозу наступу ворога. Ми завадили їм діяти. Ми перенесли бойові дії на територію ворога, щоб [ворог] міг відчути те, що ми відчуваємо щодня".

Сирський окреслив ключові цілі операції:

  1. Зупинити використання Росією Курська як плацдарму для нового наступу
  2. Відвернути сили Москви від інших напрямків
  3. Створити зону безпеки та запобігти обстрілам цивільних об'єктів через кордон
  4. Взяти військовополонених
  5. Підвищити моральний дух українських військ та нації в цілому

Генерал зазначив, що Москва перекинула до Курська десятки тисяч військових, включаючи елітні десантно-штурмові підрозділи.

Щодо ситуації навколо Покровська, стратегічного міста, яке протягом тижнів було епіцентром війни на сході України, Сирський заявив: "За останні шість днів ворог не просунувся жодного метра у покровському напрямку. Іншими словами, наша стратегія працює".

Він додав: "Ми позбавили їх можливості маневрувати та розгортати свої підкріплення з інших напрямків... і це ослаблення, безумовно, відчувається в інших районах. Ми відзначаємо, що кількість артилерійських обстрілів, а також інтенсивність наступу зменшилися".

Сирський визнав, що Росія має перевагу в авіації, ракетах, артилерії, кількості боєприпасів, особовому складі, танках та бойових машинах піхоти. Однак він зазначив, що це змусило Україну стати розумнішою та ефективнішою у веденні війни.

"Ми не можемо воювати так, як вони, тому ми повинні використовувати, перш за все, найефективніший підхід, використовувати наші сили та засоби з максимальним використанням особливостей місцевості, інженерних споруд, а також використовувати технічну перевагу", - сказав Сирський, підкреслюючи розвинену програму дронів України та іншу високотехнологічну зброю вітчизняного виробництва.

Головнокомандувач також розповів про підготовку нових рекрутів. За його словами, новобранці отримують місяць базової військової підготовки, а потім від половини до повного місяця більш спеціалізованої підготовки, перш ніж їх відправляють на фронт.

Сирський подякував західним союзникам України за підтримку, завершивши інтерв'ю англійською мовою: "Разом ми сильніші. Разом ми можемо перемогти".

Теги за темою
Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader