Ракетний удар по Полтаві: нові подробиці трагедії та що відбувається на місці удару
Ракетний удар по Полтаві: нові подробиці трагедії та що відбувається на місці удару

Ракетний удар по Полтаві: нові подробиці трагедії та що відбувається на місці удару

Окупанти атакували Полтаву ракетами.

На Полтавщинівід сьогодні - триденна жалоба. Вшановують пам'ять загиблих від чергового теракту росіян. Дві балістичні ракети - одну за одною вони скерували в Інститут зв'язку та сусідню з ним лікарню. Атака сталася у той момент, коли люди спускалися в укриття після сигналу повітряної тривоги. Відомо про 53 загиблих та 298 постраждалих. 

Про це йдеться у матеріалі кореспондентки ТСН Анастасії Невірної. 

У Полтаві тривають рятувальні роботи на місці російського терористичного удару. Також тривають слідчі дії. Натепер відомо, що два потужні вибухи зранку 3 вересня пролунали один за одним. Від моменту оголошення тривоги до прильоту минуло не більше хвилини, кажуть очевидці.

Пізніше у Міноборони поточнили - прильоти застали людей дорогою до укриття. Перші страшні наслідки атаки оприлюднив президент.

Станом на цю годину відомо про 53 загиблих та 298 поранених. Але, на жаль, будь-які цифри не можна вважати остаточними, поки розбір завалів не завершено. А його ускладнюють повітряні тривоги, які упродовж дня оголошувалися кілька разів. Відомо, що з поруйнованих споруд 25 осіб змогли врятувати. 11 людей деблокували з-під уламків. Їх рятують лікарі. Станція переливання крові, закликала полтавців стати донорами. Бо величезній кількості поранених необхідні термінові переливання. Понівечені і будинки розташовані навколо - це щонайменше два десятки багатоповерхівок. До надання допомоги потерпілим долучилися усі служби і місцеві мешканці.

"Зараз задіяні всі комунальні служби міста, волонтерські організації, благодійні фонди, міжнародні організації, громадські організації і бізнес", - каже заступниця міського голови Полтави Тетяна Бардіна. 

У поліції повідомили - уже мають заяви про пошкодження майна від понад 100 мешканців. І місцева влада і жителі одноголосно називають те, що сталося найбільшою трагедією для Полтави з часів повномасштабного вторгнення. Спільно з правоохоронцями обставини трагедії з'ясовуватиме Головна інспекція Міноборони України. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН 7:00 4 вересня. Атака на Львів: є загиблі, Іран дає Росії нові ракети

завдала ракетного удару по Інституту зв’язку в Полтаві та по сусідній лікарні. 

Президент США Джо Байден відреагував на обстріл Полтави.

  • Ракетний удар по Полтаві: все, що відомо про трагедію
  • Удар балістикою по Полтаві: що відбувається на місці трагедії, скільки загиблих і поранених
  • Сирський прокоментував російський удар по Полтаві
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader