Рогалики – це чудовий десерт до чаю на будь-який випадок. Можна обрати різноманітну солодку начинку і, до того ж, такі вироби довго не черствіють. Головне – додати у тісто один простий, але дуже важливий інгредієнт.
Ідея приготування солодких рогаликів опублікована на сторінці фудблогерки Юлії Симончук (coo julija simonchuk) в Instagram. Тісто за цією технологією потрібно зробити на смальці.
Інгредієнти:
- борошно – 350-450 г
- сметана – 180 г
- смалець – 200 г
- варення густе або інша начинка
- цукрова пудра для посипки
Спосіб приготування:
1. В смалець кімнатної температури додати сметану, перемішати і, підсипаючи борошно, поступово замісити тісто. Воно має бути не липке.
2. Кількість борошна можна регулювати самостійно.
3. Тісто загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 2-3 години, краще на ніч.
4. Дістати, поділити на 3 частини.
5. Кожну з низ розкотити в круглий пласт, розрізати на смужки.
6. Покласти начинку.
7. Загорнути в рогалик і випікати на деко з пергаментом в розігрітій духовці до 180 градусів 30 хвилин.
8. Коли рогалики охолонуть посипати цукровою пудрою.
9. Їсти з молоком або чаєм.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитися з рецептами:
- Рогалики з повидлом
- Рогалики на кефірі
- Рогалики на сметані