Російська ракета ледь не знищила частину польського військового цвинтаря в Биківні. Фото
Російська ракета ледь не знищила частину польського військового цвинтаря в Биківні. Фото

Російська ракета ледь не знищила частину польського військового цвинтаря в Биківні. Фото

27 серпня в Київській області російська ракета ледь не знищила польський військовий цвинтар на території Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили". Її уламки впали біля головного пам'ятника некрополя, відбулася пожежа.

Про це 1 вересня в коментарі для PAP повідомив керівник комплексу "Биківнянські могили" Богдан Нетреба. Бойова частина ракети не здетонувала – якби це сталося, то від пам'ятника нічого не залишилося б.

"Слава Богу, що вона не вибухнула, а тільки підпалила траву в лісі", – сказав Нетреба.

Ворожа ракета мала 700 кілограмовий вибуховий заряд. Вона впала неподалік монумента, за 30-50 метрів від польського цвинтаря.

Биківнянські могили

"Биківнянські могили" – заповідник національного значення (з 2006 року), найбільше в Україні місце поховання жертв масових політичних репресій 1937–1941 років. Міжнародний меморіал жертвам тоталітаризму був зведений у 2012-у за проєктом української архітекторки Лариси Скорик та її польських колег Роберта Гловацького й Марека Модерау.

Польський військовий цвинтар був створений у 2011-2012 роках. Там поховано останки 3435 польських громадян із т.зв. "українського Катинського списку", убитих в 1940 році офіцерами НКВС.

Як повідомляв OBOZ.UA, вранці 27 серпня в Києві лунали вибухи під час повітряної тривоги через чергову комбіновану російську атаку. У межах столиці й області захисники знищили ворожі цілі, потім було зафіксовано декілька пожеж внаслідок падіння уламків.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader