З окупованого Криму продовжують масово виїжджати громадяни України: активісти пояснили причину
З окупованого Криму продовжують масово виїжджати громадяни України: активісти пояснили причину

З окупованого Криму продовжують масово виїжджати громадяни України: активісти пояснили причину

За останні 12 місяців із окупованого Криму виїхало понад 20 тисяч громадян України. Місцеві жителі продовжують масово залишати контрольований РФ острів.

Про це "Крим.Реалії" розповіли у кримському відділенні міжнародного руху за деокупацію Криму #LiberateCrimea. "В умовах зростаючих обмежень, загроз і окупації кримчани, які мають громадянство України, воліють шукати для себе кращої долі за межами Криму", – розповіли кримські активісти.

Вони підрахували, що у новому навчальному році за парти шкіл у Криму сяде майже на 10 тисяч учнів менше, ніж торік. На сайті "Авіто" у Криму виставлено на продаж 12 тисяч будинків та 33 тисячі квартир.

Зокрема, залишає Крим корінне населення – кримські татари. Йдеться про тисячі людей, багато хто їде до Німеччини та Туреччини. Наприклад, чверть усіх заявників, які звертаються до Генерального консульства України у Стамбулі для отримання українських документів, приїжджають саме із Криму.

Зазначається, що в деяких країнах Європи від початку повномасштабної війни діаспори кримських татар зросли в рази.

Кремль замовчує ситуацію з міграцією з Криму – офіційна російська статистика показує позитивне міграційне сальдо близько двох тисяч людей. Це переважно трудові мігранти і жителі Росії, які продовжують переїжджати до Криму. Громадяни України ж покидають півострів.

Як повідомляв OBOZ.UA, активісти Руху "Жовта Стрічка" провели на окупованих територіях масштабну акцію до Дня Незалежності. Сотні українців у десятках міст Криму, Донеччини, Луганщини, Херсонщини та Запоріжжя нагадали, що під владою окупантів залишається величезна кількість наших співвітчизників, які чекають на визволення та Перемогу.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader