Рай для естета: яке місто визнали найкрасивішим у світі
Рай для естета: яке місто визнали найкрасивішим у світі

Рай для естета: яке місто визнали найкрасивішим у світі

Світ сповнений дивовижних місць, кожне з яких має свою унікальну атмосферу, культуру та архітектурну спадщину. Тому, коли є стільки прекрасних варіантів, вибір ідеального міста для відпустки може стати справжнім викликом.

Різноманітність пропозицій, що охоплюють як класичні туристичні маршрути, так і менш відомі локації, робить вибір місця для подорожі ще складнішим. Тому Online Mortgage Advisor поділився рейтингом найкращих з них.

Дослідження базується на принципі золотого перетину, який тисячоліттями застосовувався в архітектурі для створення гармонійних та збалансованих структур. Цей підхід дозволяє оцінити красу будівель на основі природних пропорцій, які приваблюють око та створюють відчуття естетичної досконалості.

У 2024 році до рейтингу потрапили 9 європейських міст та 1 американське.

На 1 місце піднялася Венеція – місто, яке здавна відоме своїми звивистими каналами та еклектичною архітектурою. Більше 83% будівель у Венеції відповідають правилу золотого перетину, що робить її справжнім витвором мистецтва серед міст світу.

Рай для естета: яке місто визнали найкрасивішим у світі

На 2 місці – Рим, столиця Італії. Архітектурна краса цього міста, де 82% будівель відповідають золотому перетину, робить його однією з найпривабливіших європейських столиць.

На 3 місці опинилася Барселона, яка лише на долю відсотка відстає від Риму. Серед інших міст, які увійшли в топ-10, варто відзначити Прагу з її контрастною архітектурою – від готичного собору Святого Віта до сучасного Танцюючого будинку. А на 5 місці опинився Нью-Йорк – єдине неєвропейське місто, що увійшло до списку.

Рай для естета: яке місто визнали найкрасивішим у світі

До десятки найкрасивіших міст з погляду архітектури також увійшли Афіни, Греція – 6 місце, Будапешт, Угорщина – 7, Відень, Австрія – 8 місце.

Франція, відома своїми культурними багатствами, здивувала багатьох – Париж, місто з Ейфелевою вежею та Нотр-Дамом, зайняв лише 12 місце. Натомість на 9 місці розташувався Бордо, відомий не лише своїми виноградниками, а й вражаючою архітектурою, такою як музей Cite du Vin та Великий театр Бордо. А завершив рейтинг та посів останнє 10 місце Мілан, Італія.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, що туристам порадили ідеальне місце в Європі для піших прогулянок.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader