Такий бісквітний торт зі сметанним кремом і фруктами – один з найбільш універсальних десертів, який легко і швидко готується. Торт виходить пишним і дуже смачним завдяки крему і шматочкам фруктів. Рецептом поділились на сайті Cookery.
Торт зі сметанним кремом
Інгредієнти:
Для тіста:
- вісім яєць;
- цукор – 250 г;
- сік лимона – 1 ч. л.;
- борошно пшеничне – 300 г;
- крохмаль картопляний – 1 ст. л.
Для сметанного крему:
- сметана 20% – 500 г;
- цукор – 100 г;
- желатин швидкорозчинний – 1 ст. л.;
- вода 5 ст. л.
Для начинки:
- свіжі ягоди, або шматочки фруктів (полуниці, лохина, персики тощо) – 500 г.
Просійте борошно у миску. Відокремлюємо яєчні білки від жовтків. Для збивання яєць використовуйте ідеально чистий і сухий посуд. А ємність для білка повинна бути високою і великою, бо білковий інгредієнт під час збивання збільшиться в об'ємі в 6-7 разів.
У чашу з білком додаємо свіжовичавлений лимонний сік, так вони краще збиватимуться. Міксер включаємо на малу швидкість і збиваємо білки 3-4 хвилини, поки не вийде субстанція з великими бульбашками. Після цього швидкість міксера збільшуємо до середньої і продовжуємо збивати ще 2-3 хвилини, поки білок не придбає пухнасту білу консистенцію. У проміжках між взбиваннями з допомогою столової ложки в білкову масу насипаємо цукор.
Цукор додаємо поступово, невеликими порціями. Коли весь цукор буде в білковій масі, вмикаємо максимальну швидкість і збиваємо білок до тих пір, поки він не стане щільним, гладким і однорідним. Коли з'являться білкові тверді піки, а маса не буде витікати з нахиленого посуду, значить, білок готовий.
Перекладаємо збитий білок у велику миску і додаємо до нього за допомогою столової ложки один за іншим жовтки. З допомогою дерев'яної ложки добре і дуже обережно перемішуємо яєчні інгредієнти між собою і пересипаємо в цю ж ємність борошно і картопляний крохмаль. Завдяки крохмалю бісквіт вийде більш пористим, і не буде кришитися під час нарізання торта.
Знов перемішуємо всі компоненти знизу догори. Якщо робити це звичайними круговими рухами, тісто може осісти, а бісквіт втратить свою легкість.
Тісто по консистенції виходить як густа сметана.
Змащуємо дно і боки форми для випічки м'яким вершковим маслом і після — застеляємо ємність спеціальним папером. Виливаємо тісто у форму і з допомогою столової ложки рівномірно розподіляємо його по всій поверхні. Після поміщаємо форму з тістом у вже розігріту до 180° духовку. Корж випікається протягом 25 — 30 хвилин.
Під час запікання тіста, відкривати духовку раніше часу і струшувати форму з тестом не можна, так як бісквіт втратить свою пишну пористу структуру.
По закінченню відведеного часу перевіряємо готовність випічки за допомогою зубочистки. Якщо на зубочистці не буде налиплого тіста – бісквіт готовий. Вимикаємо духовку і відкриваємо дверцята, але пиріг ще не виймаємо з духовки. Наш бісквіт має трохи охолонути.
Остиглий корж розрізаємо вздовж на два рівні коржі.
Вибрані фрукти нарізаємо невеличкими шматочками. Посипаємо цукром. Хай постоять протягом 30 хвилин і пустять сік. Цим сиропом ми потім просочимо корж.
Крем приготувати просто: збиваємо сметану та цукор віночком.
Потім в невелику миску висипаємо желатин і слідом – наливаємо у ємність гарячу воду. За допомогою чайної ложки добре перемішуємо компоненти до повного розчинення желатину. Даємо суміші охолонути.
Потім переливаємо її тонкою цівкою в сметанную масу. З допомогою віночка добре перемішуємо всі компоненти до однорідної кремоподібної маси.
На широке блюдо викладаємо одну частину коржа і за допомогою столової ложки викладаємо на її поверхню рівномірним шаром фрукти або ягоди. Поливаємо сиропом.
Після викладаємо на фруктовий шар сметанний крем. Накриваємо другим бісквітним коржем, і повторюємо процедуру укладання шарів.
Вкриваємо бісквіт кремом, зверху прикрашаємо фруктами та ягодами.
Перед подачею на стіл бісквітний торт повинен настоятися в прохолодному місці 30 хвилин, щоб він просочився кремом та сиропом.
Читайте також:
Шарлотка на сметані: як приготувати пишний пиріг з яблуками
Усього три інгредієнти: як приготувати економні млинці на сніданок
Тирамісу з персиком: як приготувати улюблений десерт із яскравим акцентом