Пожежа на НПЗ у Пролетарську: священики РПЦ принесли ікону для боротьби з вогнем
Пожежа на НПЗ у Пролетарську: священики РПЦ принесли ікону для боротьби з вогнем

Пожежа на НПЗ у Пролетарську: священики РПЦ принесли ікону для боротьби з вогнем

Нафтобаза горить із 18 серпня. Зараз вогнем охоплено 20 із 74 резервуарів для зберігання нафтопродуктів.

Православні священики принесли ікону на місце великої пожежі на складі пального біля Пролетарська в Ростовській області. Вони вважають, що ікона "Неопалима Купина", яка вважається оберегом від пожежі, допоможе там, де не впоралися 500 рятувальників і три пожежні потяги. Про це пише місцевий ресурс 161.ru.

Гігантська пожежа в Пролетарську Ростовської області триває з неділі, 18 серпня.

Священики з іконою біля палаючого НПЗ у Пролетарську Ростовської області
Фото: 161.ru

Наразі горять 20 із 74 резервуарів для зберігання нафтопродуктів. Загасити його намагаються вже 500 рятувальників, які приїхали й з інших міст та регіонів.

"Пожежники там стоять. Їх багато і з Орловської, і зі Сальська, і з Воронежа приїхала допомога. Дим, звісно, йде моторошний. Вони точно припинили поки гасити, сказали: поки солярка там повністю не вигорить, приступати до гасіння немає сенсу. Я такого не пам'ятаю, щоб так довго гасили пожежі, не пам'ятаю стільки постраждалих пожежників", — повідомила місцева мешканка.

Священики з іконою біля палаючого НПЗ у Пролетарську Ростовської області
Фото: 161.ru

У Волгодонській єпархії пояснили, що священики читають акафіст Божій Матері перед її іконою "Неопалима Купина".

"Пожежники вішають ікону в приміщенні пожежної частини і возять із собою в машині разом із текстом акафісту для допомоги в боротьбі з вогнем. Допомагає молитва військовим, рятувальникам, поліцейським", — упевнені в єпархії.

Що відомо про пожежу на НПЗ у Пролетарську

Уже постраждав 41 пожежник, 18 — залишаються в лікарні. З літаків, як обіцяли днем раніше, гасити пожежу не стали. Пожежні потяги також не допомогли.

"Були потяги з піною, проїжджали, але вони навіть підібратися не могли туди від спеки. Там було 3 або 4 поїзди, кажуть, що вони вилили туди всю піну, що в них була, але це не допомогло", — повідомили місцеві жителі журналістам.

Пожежа на НПЗ у Пролетарську Ростовської області
Фото: 161.ru

Деякі кажуть, що будуть виїжджати, якщо ситуація погіршиться. При цьому влада Ростовської області заявляє, що жителям Пролетарська нічого не загрожує.

"Евакуація — маячня якась. У нас там нічого не загрожує. Воно горить у полі. Дим іде в бік Орловського району. Навіть диму над містом немає. Ми не переступили норму — повітря нормальне. Солярка вигорає і вигорає. Поки не вигорить", — каже голова адміністрації району Валерій Горнич.

При цьому місцеві журналісти обурюються, що про пожежу в Пролетарську не повідомляють центральні російські телеканали.

"У головних новинах країни — по Першому каналу — не вважали за потрібне розповісти про НП у Ростовській області. Ті, хто дивиться телевізор, підкажіть, а інші федеральні канали щось говорили про Пролетарськ?" — йдеться в авторському матеріалі місцевої журналістки.

Нагадаємо, раніше Фокус писав про пожежу на НПЗ у Пролетарську. І що відомо про палаючу нафтобазу. Цікаво, але вона тільки нещодавно змінила власника і назву.

Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader
loader