Щоб приготувати смачні помідори на зиму, зовсім не обов'язково вигадувати різноманітні маринади. Буде достатньо в правильних порціях поєднати основні консерванти: сіль, цукор та оцет. Помідори вийдуть соковиті і не будуть розм'якати у банці.
Ідея приготування смачних консервованих помідорів у найпростішому маринаді опублікована на сторінці фудблогерки Олени з ніком helena bas88 в Instagram. За бажанням можна додати різноманітне плодове листя.
Інгредієнти:
- помідори – 3 кг.
Інгредієнти для маринаду на 3 літри води:
- сіль – 3 ст.л,
- цукор – 7 ст.л.
- оцет – 200 мл.
- перець горошок
- лавровий листок
- парасольки кропу
- за бажанням листя смородини та хрону
- олія – 1 ст.л. на літрову банку
Спосіб приготування:
1. Помідори помити, вирізати хвостик.
2. Розрізати навпіл, не дорізаючи до кінця, поставити кружечки цибулі.
3. В банки всипати 5 горошин перцю, 1 лавровий лист, парасольки кропу, викласти помідори з цибулею, влити олій.
4. Для маринаду: в каструлю влити 3 літри води, сіль, цукор, перець горошок та лавровий лист, довести до кипіння, влити оцет та знову закип‘ятити.
5. Розлити в банки, прикрити кришками, стерилізувати 10 хвилин після закипання.
6. Закрутити кришки, перевернути вверх дном та накрити ковдрою до вистигання.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Малосольні помідори в пакеті з кропом
- Гострі квашені помідори
- Малосольні помідори з часником